Postres palasi kartalle vanhassa Porvoossa

Michelin-tähden väärtejä jälkiruokia pääsee nyt kokeilemaan

Samuli Wirgentius ja Riku Stenros paiskivat yötä myöten töitä avajaisviikonlopun eteen. Juha Perämäki

toimitus

PORVOO | Huippukokki Samuli Wirgentius herättää Michelin-ravintolana tunnetun Postresin uudelleen eloon Vanhassa Porvoossa. Nyt tosin etuliitteen Café-kanssa. Listalta löytyvät kuuluisa jälkiruoka Tarte Tatin sekä itse tehtyä jäätelöä eli italialaisittain gelatoa

Café Postres avasi ovensa perjantaina. Lauantaista odotetaan vilkasta päivää.

Wirgentius toimii kahvilan keittiötoimenjohtajana sekä ravintoloitsijana yhdessä porvoolaisille SicaPellestä ja Johansista tutun Riku Stenrosin kanssa.

Samuli Wirgentius oli leiponut edellisyönä neljään saakka, ottanut välissä torkut ja jatkanut töitä aamulla kello kuusi.

– Takki on aika tyhjä, mutta onneksi nuorena jaksaa väntää, Wirgentius virnisti.

Ideana on tuoda Michelin-tasoinen ravintolaelämys kahvilaympäristöön.

– Postresin tarina sopii hienosti Porvoon vanhaan kaupunkiin, joka on kuin jälkiruoka itsekin. Juureen leivottu leipä, tapastyyppiset ”Porvoon pienet” ja huippulaadukkaat, käsityöperinnettä kunnioittavat kahvit yhdistyvät nuorekkaan rouheaan sisustukseen ja rentoon tunnelmaan Café Postresissa, Wirgentius sanoo.

Artesaanikahvilan kaikki tuotteet ovat luonnonmukaisista raaka-aineista alusta loppuun itse tehtyjä. Keittiö on sijoitettu poikkeuksellisesti keskelle asiakkaita, jotka pystyvät seuraamaan läheltä kahvilatuotteiden valmistusta. Omassa minijäätelötehtaassa valmistuu aitoa gelatoa.

1700-luvulla rakennetussa puutalossa tarjoillaan mm. ravintola Postresin mainetta niittäneitä jälkiruokia.

– Postresin Tarte Tatinistä tuli aikoinaan pienimuotoinen käsite Helsingissä, joten halusimme herättää sen henkiin arvokkaassa miljöössä vanhassa Porvoossa. Meillä ei ole perinteisiä vitriinituotteita, vaan panostamme käsin tehtyihin annoksiin.

Kahvila sijaitsee museosuojellussa arvokiinteistössä Gabriel Hagertin kujalla.

– Avaamme myöhemmin keväällä samaan kiinteistöön ruokaravintolan. Lihan riiputamme itse, ja raaka-aineet ja viinit tulevat biodynaamisilta pientiloilta ja oluet pienpanimoista, raottaa Riku Stenros tulevan ravintolan taustoja.

Café Postres

Artesaanikahvila vanhassa Porvoossa.

Satsaa käsin tehtyihin tuotteisiin.

Tavoitteena olla urbaani kohtaamispaikka elämyksenjanoiselle ja laadukasta kahvia arvostavalle vapaa-ajan romantikolle.

Omistajat Riku ja Johanna Stenros sekä Samuli ja Heidi Wirgentius.

Pariskunnat pyörittävät yhdessä ravintola SicaPelleä, kesäbistro Johansia, Hotelli Pariisin Villeä ja Boutiquehotelli Onnia vanhassa Porvoossa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut