Anne Lahnajärvi Uusimaan päätoimittajaksi

”Paikallisuus on elinehto ja tekemisen punainen lanka.”

Anne Lahnajärvi aloittaa maaliskuun alussa Uusimaan päätoimittajana Joonas Romppasen siirtyessä sanomalehti Keski-Uusimaan päätoimittajaksi. Juha Perämäki

toimitus

UUSIMAA |Sanomalehti Uusimaan päätoimittaja vaihtuu maaliskuun alussa, jolloin lehden 121-vuotisen historian ensimmäisenä naispäätoimittajana aloittaa Anne Lahnajärvi, 51.

Uusimaan nykyinen päätoimittaja Joonas Romppanen siirtyy tällöin sanomalehti Keski-Uusimaan ja Viikkouutiset Keski-Uusimaan vastaavaksi päätoimittajaksi.

Lahnajärvi on työskennellyt aiemmin Suomen Lehtiyhtymässä ja Etelä-Suomen Media Oy:ssä monissa journalistisissa tehtävissä, muun muassa tapahtumalehti Eventon ja kaupunkilehti Tamperelaisen päätoimittajana.

Lahnajärvi pitää siirtymistä Suomen vanhimmasta kaupunkilehdestä yhteen vanhimmista sanomalehdistä mielenkiintoisella tavalla haasteellisena:

–Otan tehtävän vastaan nöyränä mutta innokkaana. Niin kaupunkilehdissä kuin tilattavissa päivälehdissä paikallisuus on elinehto ja tekemisen punainen lanka. Uusimaan ammattitaitoinen toimitus tekee jatkossakin töitä hartiavoimin lukijoiden hyväksi.

Lahnajärvelle itselleen tärkeitä asioita ovat kaikki hyvään elämään liitetyt arvot, kuten terveys, intohimo työhön, läheiset ja positiivinen elämäasenne.

–Samassa hengessä tehdään Uusimaatakin. Minun tehtäväni on varmistaa, että jokainen tiimin jäsen voi onnistua parhaalla mahdollisella tavalla.

Lahnajärvi pyrkii myös vahvistamaan Uusimaan suhdetta yhteistyökumppaneihin ja ilmoittaja-asiakkaisiin.

–Lukijoille kohdennetut mainokset ovat myös tärkeää sisältöä ja monelle syy tilata paikallinen laatulehti. Pyrin olemaan mahdollisimman paljon lukijoiden ja yhteistyökumppaneiden tavoitettavissa ja avoin kaikelle keskustelulle.

Myös itse lehteä koskevia hyviä uutisia tullaan kertomaan tänäkin vuonna.

Ajallisesti ensimmäisenä on edessä maaliskuussa toteutuva muutto Tarmolasta Porvoon keskustaan.

Porvoo ympäristöineen on Sipoossa vuodesta 1985 asuneelle Lahnajärvelle tuttua seutua.

–Olen mennyt naimisiin Porvoon pikkukirkossa. Kaikki kotimaiset ja ulkomaalaiset vieraat on aina käytetty Porvoossa syömässä, kahviloissa, ostoksilla ja nähtävyyksiä katsomassa.

–Porvoon mielikuvat liittyvätkin perheessä kaikkeen positiiviseen: juhlaan ja vapaa-aikaan. Nyt on upeaa päästä tutustumaan myös porvoolaiseen arkeen, ihmisiin, yhteisöihin ja liike-elämään.

Esimerkiksi Haikon kartano ja Taidetehdas ovat Lahnajärvelle tuttuja yhteistyökumppaneita jo tapahtumalehti Eventon ajoilta.

Anne Lahnajärvi

Naimisissa, kaksi aikuista lasta.

Perheessä myös kaksi isovillakoiraa.

Harrastaa kuntoilua, lukemista ja matkailua.

Yöpöydällä on juuri nyt Koneen Matti AlahuhdanJohtajuus – kirkas suunta ja ihmisten voima Liikuntaharrastuksista rakkain on juoksu, heti perään tulevat kuntosali, laskettelu, hiihto ja pyöräily: ”Maantiepyörän selässä on tullut Porvoon ympäristö kierrettyä monta kertaa.”

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut