Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päiväkodit avataan 14. toukokuuta –  vain täysin terveet ja oireettomat lapset saa tuoda hoitoon

Porvoon kaupunki avaa päiväkodit torstaina 14. toukokuuta koronarajoitusten vaiheittaisen purkamisen myötä.

– Jatkossakin pyritään pitämään huolta korkeasta hygieniasta ja minimoimaan kontaktien määrää mahdollisuuksien mukaan. Palaamme tavalliseen ryhmäkokoon ja henkilökunnan mitoitukseen. Ryhmiä ei sekoiteta sisällä eikä ulkona. Lisäksi ryhmät jakaantuvat mahdollisimman paljon pienryhmiin. Vain täysin terveet ja oireettomat lapset saa tuoda varhaiskasvatukseen, varhaiskasvatusjohtaja Leila Nyberg kertoo.

Porvoon kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt, että kaikki lasten poissaolot hyvitetään asiakasmaksusta 31.5. saakka. 1.6. alkaen palataan tavalliseen asiakasmaksuohjeistukseen.

– Jos joku päättää pitää lapsensa kotona, tai hänellä on siihen mahdollisuus, tämä hyvitetään maksuissa, Nyberg sanoo.

Osa varhaiskasvatuksen henkilökunnasta on koulutettu sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäviin. Nämä henkilöt eivät palaa varhaiskasvatuksen pariin päiväkotitoiminnan laajetessa.

– Tasapainoilemme henkilökunnan riittävyyden kanssa. Seuraamme hoitoaikavarauksia ja otamme henkilökuntaa töihin tarpeen mukaan. Päiväkoteihin löytyy tarvittaessa lisää henkilökuntaa tuttujen sijaisten ja määräaikaisten työntekijöiden piiristä.

Yksityisissä päiväkodeissa lapsen palvelusetelin maksamista on jatkettu poikkeusaikana yli 30 päivän poissaolon jälkeen. Maksamista ei keskeytetä myöskään kesä-heinäkuussa.

1.8. alkaen palvelusetelin maksaminen katkeaa, jos lapsi on yhtäjaksoisesti poissa yli 30 päivää.

Esiopetusta järjestetään 14.–29.5. Huoltajille ilmoitetaan, toimiiko lapsen ryhmä toukokuun ajan koulun vai päiväkodin tiloissa. Kesäkuussa osa esiopetusikäisistä siirtyy varhaiskasvatukseen ja toiminta järjestetään päiväkodeilla.

– Vaikuttaa siltä, että hoitoaikavarauksia päiväkoteihin tulee normaalitilannetta vähemmän ja osa koulujen tiloissa toimineista esiopetusryhmistä voi toimia toukokuussa päiväkodeilla, jolloin kouluille saadaan lisää väljyyttä, Nyberg kertoo.

Lasten ulkoilutustoiminta kotona oleville lapsille päättyy 13.5.

Maksuttomat kerhot, perhekahvilat ja puistotoiminta pysyvät kiinni 31.7. saakka.