Nuorisovaltuusto säästäisi torista ja liityntäparkista – "On järkyttävää, että rahat viedään lapsilta, nuorilta, vammaisilta ja vanhuksilta"

Nuorisovaltuuston kannanoton mukaan tori ei ole Porvoossa tulevien vuosikymmenien tapaamispaikka. Peruspalveluiden sijaan nuoret leikkaisivat kaupunkikehityksen suurhankkeista. Havainnekuva Porvoon torivisiosta. Arkkitehtitoimisto ALA

Porvoon nuorisovaltuuston (nuva) lausunnon mukaan kaupungin tuore säästöohjelma kurittaisi suhteettoman paljon lapsia ja nuoria.

Nuorisovaltuusto puoltaa kunnallisveron korotusta, mutta vastustaa kiinteistöveron ja kaupungin asiakasmaksujen korotuksia. Sosiaali- ja terveyspalveluiden leikkauksille nuva sanoo myös ei.

Nuorisovaltuusto paheksuu sivistystoimeen kaavailtuja 2,5 miljoonan euron säästöjä.

–  Kuka tahtoo muuttaa kaupunkiin, jossa ei tarjota sivistykselle parhaita mahdollisia puitteita? Nuorissa ja lapsissa on tämän kaupungin tulevaisuus.

Nuva ymmärtää, että kaupungin taloutta on pakko tasapainottaa.

– Siksi on katsottava investointeja, jotka eivät ole mukana säästöohjelmassa. Vaikka talous on kriisissä, vievät virkamiehet täydellä vauhdilla läpi Mannerheiminväylän massiivista rakennushanketta, joka maksaa talousarvion mukaan 8 miljoonaa euroa, nuorisovaltuusto toteaa.

Toinen leikkauskohde olisi torialue.

– Torin kehittämiseen on varattu 8 miljoonaa euroa. Jätetään amfiteatterit ja uudet kiveykset tulevaisuuteen odottamaan talouden tasapainottumista, ja panostetaan sen sijaan peruspalveluihin.

Kolmas ja merkittävin säästökohde olisi ABC:n bensa-asema ja liityntäpysäköintihanke, johon kaupunki on varannut tuleville vuosille 10 miljoonaa euroa.

– On järkyttävää, että kaupungissa rahat viedään lapsilta, nuorilta, vammaisilta, vanhuksilta ja mielenterveyspalveluja käyttäviltä, mutta parkkipaikkaan riittää kyllä aina rahaa, nuorisovaltuusto lataa.

Nuvan mukaan kaupungin kokouspalkkiot tulisi laskea vuoden 2016 tasolle, eli 75 euroon per kokous nykyisestä 90 eurosta.

– Tämän toimen kokonaisvaikutus olisi 50 000 euroa. Sillä kuittaisi esimerkiksi lastensuojelun 40 000 euron leikkauksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maskikauppa lähti jo Porvoossakin nousukiitoon – kauppa kiihtyi heti kun THL:n edustaja vihjaisi tulevasta maskisuosituksesta
 2. Katso 360°-video: Katso video: Tältä näyttää meno ravihevosen kyydissä Loviisan raveissa
 3. Porvoon kouluihin uusia toimintatapoja viruksen varalta - todennäköisesti kouluihin ei tule maskipakkoa
 4. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 5. Askolan kunnanjohtajan valinnasta valitus hallinto-oikeudellekin
 6. Poikkeusolojen ilmiö: Hurjia ylinopeuksia ja räikeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia
 7. Jos koivu olisikin mänty? – taiteilija Jarmo Vellonen tutkii puiden ja muiden identiteettejä
 8. Loviisan kesäravit saatiin vihdoinkin käyntiin – samalla juhlistettiin radan 70-vuotista taivalta juhlalähdöllä
 9. Perussuomalaisten teltta houkutti yleisöä lauantaina – eri puolueiden ehdokaslistoilla on vielä tilaa
 10. Korona kuritti risteilykesää – kotimaanmatkailu pelasti, lapsiperheet ovat rohkeimpia
 11. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 12. Kolumnisti Harri Virtanen ruotii terveydenhuoltoa – "Asiakkaistani osa on yhteiskunnassa kiinni olevia huumeidenkäyttäjiä"
 13. Kerkkoon Urheilijat Porvoon paras seura 9-15 vuotiaiden yleisurheilun piirinmestaruuskisoissa
 14. Peltogrilli avautui nyt myös keskustassa
 15. Juornaankylän kesäteatteri leikittelee kuntapolitiikalla – "Näytelmä ei piikittele Askolan kuntaa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.