Nuorisovaltuusto säästäisi torista ja liityntäparkista – "On järkyttävää, että rahat viedään lapsilta, nuorilta, vammaisilta ja vanhuksilta"

Nuorisovaltuuston kannanoton mukaan tori ei ole Porvoossa tulevien vuosikymmenien tapaamispaikka. Peruspalveluiden sijaan nuoret leikkaisivat kaupunkikehityksen suurhankkeista. Havainnekuva Porvoon torivisiosta. Arkkitehtitoimisto ALA

Porvoon nuorisovaltuuston (nuva) lausunnon mukaan kaupungin tuore säästöohjelma kurittaisi suhteettoman paljon lapsia ja nuoria.

Nuorisovaltuusto puoltaa kunnallisveron korotusta, mutta vastustaa kiinteistöveron ja kaupungin asiakasmaksujen korotuksia. Sosiaali- ja terveyspalveluiden leikkauksille nuva sanoo myös ei.

Nuorisovaltuusto paheksuu sivistystoimeen kaavailtuja 2,5 miljoonan euron säästöjä.

–  Kuka tahtoo muuttaa kaupunkiin, jossa ei tarjota sivistykselle parhaita mahdollisia puitteita? Nuorissa ja lapsissa on tämän kaupungin tulevaisuus.

Nuva ymmärtää, että kaupungin taloutta on pakko tasapainottaa.

– Siksi on katsottava investointeja, jotka eivät ole mukana säästöohjelmassa. Vaikka talous on kriisissä, vievät virkamiehet täydellä vauhdilla läpi Mannerheiminväylän massiivista rakennushanketta, joka maksaa talousarvion mukaan 8 miljoonaa euroa, nuorisovaltuusto toteaa.

Toinen leikkauskohde olisi torialue.

– Torin kehittämiseen on varattu 8 miljoonaa euroa. Jätetään amfiteatterit ja uudet kiveykset tulevaisuuteen odottamaan talouden tasapainottumista, ja panostetaan sen sijaan peruspalveluihin.

Kolmas ja merkittävin säästökohde olisi ABC:n bensa-asema ja liityntäpysäköintihanke, johon kaupunki on varannut tuleville vuosille 10 miljoonaa euroa.

– On järkyttävää, että kaupungissa rahat viedään lapsilta, nuorilta, vammaisilta, vanhuksilta ja mielenterveyspalveluja käyttäviltä, mutta parkkipaikkaan riittää kyllä aina rahaa, nuorisovaltuusto lataa.

Nuvan mukaan kaupungin kokouspalkkiot tulisi laskea vuoden 2016 tasolle, eli 75 euroon per kokous nykyisestä 90 eurosta.

– Tämän toimen kokonaisvaikutus olisi 50 000 euroa. Sillä kuittaisi esimerkiksi lastensuojelun 40 000 euron leikkauksen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut