Nuorisovaltuusto säästäisi torista ja liityntäparkista – "On järkyttävää, että rahat viedään lapsilta, nuorilta, vammaisilta ja vanhuksilta"

Nuorisovaltuuston kannanoton mukaan tori ei ole Porvoossa tulevien vuosikymmenien tapaamispaikka. Peruspalveluiden sijaan nuoret leikkaisivat kaupunkikehityksen suurhankkeista. Havainnekuva Porvoon torivisiosta. Arkkitehtitoimisto ALA

Porvoon nuorisovaltuuston (nuva) lausunnon mukaan kaupungin tuore säästöohjelma kurittaisi suhteettoman paljon lapsia ja nuoria.

Nuorisovaltuusto puoltaa kunnallisveron korotusta, mutta vastustaa kiinteistöveron ja kaupungin asiakasmaksujen korotuksia. Sosiaali- ja terveyspalveluiden leikkauksille nuva sanoo myös ei.

Nuorisovaltuusto paheksuu sivistystoimeen kaavailtuja 2,5 miljoonan euron säästöjä.

–  Kuka tahtoo muuttaa kaupunkiin, jossa ei tarjota sivistykselle parhaita mahdollisia puitteita? Nuorissa ja lapsissa on tämän kaupungin tulevaisuus.

Nuva ymmärtää, että kaupungin taloutta on pakko tasapainottaa.

– Siksi on katsottava investointeja, jotka eivät ole mukana säästöohjelmassa. Vaikka talous on kriisissä, vievät virkamiehet täydellä vauhdilla läpi Mannerheiminväylän massiivista rakennushanketta, joka maksaa talousarvion mukaan 8 miljoonaa euroa, nuorisovaltuusto toteaa.

Toinen leikkauskohde olisi torialue.

– Torin kehittämiseen on varattu 8 miljoonaa euroa. Jätetään amfiteatterit ja uudet kiveykset tulevaisuuteen odottamaan talouden tasapainottumista, ja panostetaan sen sijaan peruspalveluihin.

Kolmas ja merkittävin säästökohde olisi ABC:n bensa-asema ja liityntäpysäköintihanke, johon kaupunki on varannut tuleville vuosille 10 miljoonaa euroa.

– On järkyttävää, että kaupungissa rahat viedään lapsilta, nuorilta, vammaisilta, vanhuksilta ja mielenterveyspalveluja käyttäviltä, mutta parkkipaikkaan riittää kyllä aina rahaa, nuorisovaltuusto lataa.

Nuvan mukaan kaupungin kokouspalkkiot tulisi laskea vuoden 2016 tasolle, eli 75 euroon per kokous nykyisestä 90 eurosta.

– Tämän toimen kokonaisvaikutus olisi 50 000 euroa. Sillä kuittaisi esimerkiksi lastensuojelun 40 000 euron leikkauksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 2. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 3. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 4. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 5. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 6. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 7. Porvoon antamat sote-rukkaset eivät tulleet Askolalle yllätyksenä – lähipalvelujen menetys kaihersi päättäjiä
 8. Leikkipuisto purettiin – uudet suunnitelmat eivät ole lähiasukkaiden mieleen
 9. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 10. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 11. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 12. OP Pukkila haluaa yhdistää voimansa Päijät-Hämeen pankkien kanssa
 13. Pelastusrengas kolmelle rannalle lahjoituksena – Muista hätätapauksessa HRAP-sääntö
 14. Maria Huntington vahvassa pituusvireessä Oulussa
 15. Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.