Muutama bussivuoro pois, koulukuljetukset palaavat Porvoossa lähes normaaliksi – vanhempien hoidettava paluukyyti, jos lapsi ei mene iltapäiväkerhoon

Porvoon koulukuljetuksista on karsittu muutama liian vähän käytetty vuoro, muutoin ne palaavat liki ennalleen koulujen ajaksi pariksi viikoksi. arkisto/Juha Perämäki

Koulujen avatessa palaa markkinaehtoinen joukkoliikenne Porvoossa kaikille luokka-asteille lähes normaaliksi kouluaikaisissa bussivuoroissa. Koulut huomioivat linja-autojen aikataulut toiminnassaan kuten ennenkin.

Perusopetuksen oppilaista 25 prosentilla on Porvoossa koulukuljetus. Oppilaat käyttävät joukkoliikenteen busseja, joiden lisäksi noin 500 oppilaalla on lisäkuljetusta tai kuljetus kokonaan tilausajolla.

Valtaosalla, 87 prosentilla, on oikeus kulukorvaukseen Matkahuollon koululaisen matkakortin muodossa.

Porvoon kaupunki muistuttaa, että huoltajien pitää ilmoittaa liikennöitsijälle, jos oppilaalle järjestettyä tilausajokuljetusta ei aiota käyttää. Uusia päätöksiä koulukuljetuksista ei toukokuussa tehdä.

Tilauajolla ei myöskään paikata esimerkiksi tilannetta, jossa iltapäivätoimintaan ilmoitettu lapsi ei osallistukaan iltapäivätoimintaan. Kotimatka on silloin huoltajan vastuulla, kaupunki tiedottaa.

Tilausliikenteen aikataulujen kokonaisuus perustuu koulujen ilmoittamiin lukujärjestyksiin ja oppilaan osallistumiseen iltapäivätoimintaan.

Matkahuollon aikataulusivustoa www.matkahuolto.fi päivitetään tällä viikolla. Muutama linja-autovuoro ei tule näkymään Matkahuollon aikatauluissa. Kello 13.15 Porvoosta Ilolaan, mutta ei Loviisaan asti, liikennöi Kaj Forsblom Savonlinjan sijaan.

Kaj Forsblom liikennöi myös iltapäivällä Porvoosta Saksalaan, Tuorilaan ja Kaarenkylään. Näillä Monninkylään päättyvillä vuoroilla on lähtö Porvoosta kello 12.20, 13.05 ja 14.00. Paluuvuot Monninkylästä Kaarenkyläntien ja Saksalantien kautta Porvooseen lähtevät vain kello 12.40, 13.30. Nämä vuorot eivät näy aikataulutiedoissa.

Porvoon Liikenteen Emäsalosta kello 7.10 lähtevää vuoroa ei ajeta vähäisen kysynnän vuoksi. Emäsalosta kello 8.30 lähtevä vuoro ajetaan poikkeuksellisesti Tolkkistentietä pitkin eikä koulujen ohi.

Kuljettaja neuvoo oppilaita Tolkkisten koulun ja Eklöfska skolan kohdalla olevilla pysäkeillä. Näin vuoro ehtii paremmin Pääskytien koululle ja Strömborgska skolanille kello 9. Iltapäivällä bussit ajavat Emäsaloon normaalireitin ja aikataulun mukaisesti.

Porvoon Liikenteen kello 9.15 vuoroa Kulloosta ja Ali-Vekkoskelta Hinthaaraan ei ajeta. Oppilaat voivat käyttää Kulloosta kello 8.05 lähtevää bussia, jolloin he ovat koulussa kello 8.35.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut