Koronatartunta Sipoon Gumbostrands skolassa – 13 altistunutta oppilasta karanteeniin

Sipoolaiskoulussa on todettu koronavirustartunta yhdellä henkilökunnan jäsenellä. Kuvituskuva. Anton Soinne

Ulla Yliherne

Sipoon Gumbostrands skolassa on todettu yhdellä henkilökuntaan kuuluvalla koronavirustartunta. Koulun 13 oppilasta ovat altistuneet virukselle ja heidät on asetettu karanteeniin. Näiden oppilaiden osalta koulutyö jatkuu etäopetuksessa. Sipoon kunnan tiedotteen mukaan kaikki altistuneet oppilaat ovat samasta opetusryhmästä.

Kunnan mukaan Gumbostrands skolan muut oppilaat eivät ole altistuneet ja muut opetusryhmät jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Etelä-Sipoossa sijaitsevassa Gumbostrands skolassa on noin 50 alakoululaista. Muiden Sipoon peruskoulujen tapaan Gumbostrands skolassa on järjestetty lähiopetusta viime torstaista, 14. toukokuuta alkaen siten, että lähikontaktien määrä on pyritty minimoimaan.

Gumbostrands skolan lisäksi erityistoimiin on ryhdytty myös Söderkulla skolassa. Sipoon kunta ilmoitti aikaisemmin suosittelevansa kuluvan viikon maanantaista, 18. toukokuuta alkaen Söderkulla skolan 4.–6. luokan oppilaita siirtymään etäopetukseen, koska merkittävä osa koulun opettajista ja koulunkäynninohjaajista on karanteenissa oltuaan kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön. Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet.

Lue myös: Sipoolaisessa koulussa suositellaan etäopetusta ensi viikoksi – merkittävä osa työntekijöistä karanteenissa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut