Porvoon kaupungin yt-neuvotteluissa erimielinen lopputulos – henkilöstöjärjestöt: lomautuksille ei perusteluita, ne johtavat töiden teettämiseen ylitöinä

Jukka-Pekka Ujula. Outi Paappanen

Tanja Kuisma

Kaupunginhallitus päätti 26. maaliskuuta yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta henkilöstömenojen vähentämiseksi. Yt-neuvottelut työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen Jukon, Tehyn, JHL:n, Superin ja Jytyn välillä ovat nyt päättyneet erimielisinä.

Kaupunginhallitus käsittelee tulosta kestävän talouden ohjelman 2020–2026 kanssa.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen arvioidaan heikentävän kaupungin taloutta tänä vuonna ainakin 15–20 miljoonalla eurolla tänä. Se vastaa noin kahden kunnallisveroprosentin tuottoa.

Talouden rakenteellinen sopeutustarve oli jo ennen epidemiaa 10 miljoonaa.

– Kestävän taloden ohjelma on kokonaisuus, ja yt-neuvottelujen tuloksena esitetyt vaihtoehdot ovat osa tätä kokonaisuutta, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Kaupunginhallitus ja -valtuusto ottavat kantaa kokonaisuuteen kesäkuun alkupuolella.

Työnantaja esittää, että tiettyjä rajauksia lukuun ottamatta henkilöstö lomautetaan kahdeksi viikoksi tai enintään 90 päiväksi, jos toiminta on rajoittunut tai keskeytynyt.

Ensiksi sosiaali- ja terveystoimi ja pelastuslaitos rajattiin neuvotteluiden ulkopuolelle. Neuvottelujen aikana jätettiin lomautusten ulkopuolelle myös useita muita työntekijäryhmiä.

Työnantajaosapuoli esitti neuvotteluissa lomautusten vaihtoehtona, että henkilöstömenoja vähennetään siten, että vuoden 2022 loppuun saakka jätetään noin 47,5–61,5 vapautuvaa tehtävää pysyvästi täyttämättä.

Vuosittain noin 200 työntekijää tai viranhaltijaa jää eläkkeelle tai irtisanoutuu. Sivistystoimen pitäisi jättää täyttämättä 31–33 tehtävää, sosiaali- ja terveystoimen 5–10, konsernihallinnon 7–10 tehtävää ja pelastuslaitoksen 1–3 tehtävää. Liikelaitoksissa täyttämättä jätettäisiin 3,5–5,5 tehtävää.

Henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaaren mukaan tarkkaa tavoitetta ei voi määritellä.

– Vaikka eläköitymiset on mahdollista ennustaa, irtisanoutumisten määrää ja kohdentumista ei voida arvioida.

Neuvottelut päättyivät erimielisinä, mikä Kalliosaaren mukaan oli odotettavissa.

– Lomautus on henkilöstön kannalta epätoivottava asia ja sen seuraukset näkyvät pitkään, hän toteaa.

Henkilöstön edustajat jättivät neuvotteluesitykseen kannanoton, jossa perätään muun muassa pitkän aikavälin suunnitelmaa ja kustannusten jakamista tasaisesti. Kaupunginjohtajan mukaan kannanotossa on nostettu esille tärkeitä asioita.

– Kaupungin talouden sopeuttamistarve on kuitenkin niin suuri, että ilman henkilöstömenojen vähentämistä ei talouden tasapaino ole saavutettavissa, hän sanoo.

Henkilöstöjärjestöjen mukaan lomautuksille ei ole tuotannollisia perusteita, koska töiden vähentymistä ei neuvotteluissa osoitettu.

– Sen sijaan kaupungille on syntynyt säästöjä koronaepidemiasta johtuvista muutoksista palveluiden järjestämiseen. Nämä tulee huomioida säästösummaa laskettaessa.

Järjestöjen mukaan lomautuksilla ja palkanmaksun keskeytyksillä haetaan vain taloudellista säästöä koronaviruksella perustellen.

Porvoolla on kuitenkin ollut neljä vuotta peräkkäin ylijäämäinen tilinpäätös ja tämän vuoden palkkarahatkin ovat jo talousarviossa – mukaanlukien 2 prosentin yleiskorotus eli 3,8 miljoonaa euroa, joka ei näytä toteutuvan ennakoidun suuruisena.

Lisäksi valtioneuvosto on tuonut esille pyynnön, etteivät kunnat lähde lomautuksiin, koska tukipaketit ovat vielä auki.

Kaupunki käytti viime vuonna 1,1 miljoonaa euroa lisä- ja ylityökorvauksiin, mikä oli 17,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Henkilöstöjärjestöt huomauttavat, että lomautukset ja esimerkiksi palkattomat vapaat voivat johtaa siihen, että palveluja tuotetaan lisä- tai ylityönä.

– Ei ole myöskään tarkoituksenmukaista, että henkilöstökulujen vähentäminen johtaa ostopalveluiden lisääntymiseen tai muiden menojen kasvuun.

Lomautusten ulkopuolelle jäivät myös

• Työntekijät ja viranhaltijat, joiden palkanmaksu on ollut keskeytyneenä vähintään 14 vuorokautta, kun työnteko on työsopimuslain perusteella estynyt osapuolista riippumattomasta syystä.

• Porvoon Tilapalveluissa sosiaali- ja terveystoimea välittömästi tukevan ympärivuorokautisen ruoka- ja toimitilapalveluiden vakituinen, erikseen määritelty henkilöstö.

• Erityisopettajat, erityisluokanopettajat, koulupsykologit ja koulukuraattorit

• Työntekijät ja viranhaltijat, jotka osaamisensa, koulutuksensa ja kokemuksensa perusteella voidaan suostumuksensa mukaisesti palkata sijaiseksi vähintään kahdeksi viikoksi sosiaali- ja terveystoimeen tai Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselle. Sijaisuus tarkoittaa loma- tai sairauspoissaolosijaisuuksia, ei ylimääräisiä, koronapandemian hoitamisen johdosta perustettuja tilapäisiä tehtäviä.

• Luottamusmiehet ja varsinaiset työsuojeluvaltuutetut

• Oppisopimustyösuhteiset

• Vuorotteluvapaan sijaiset

• Palkkatuen avulla työllistetyt

• Vuoden 2020 aikana kokoaikaisesti vanhuuseläkkeelle jäävät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.