Porvoossa avautuvat kesäkuun alusta uimarannat, Kompassi, museot, galleriat – ja vessat

Uimarannat aukeavat virallisestikin, mutta ensimmäiset uimarit ovat jo ilakoineet Kokonniemen maauimalassa. Myös museot, matkailuneuvontapisteet, galleriat ja vessat avautuvat. arkisto/Juha Perämäki

Kaupungin palvelupiste Kompassi ja Taidetehtaan matkailuneuvonta avautuvat maanantaina 1. kesäkuuta. Ne ovat avoinna arkipäivisin kello 9–16.

Molemmissa on esillä ohjeistukset turvaväleistä ja hygieniasta. Asiakastiskeille on lisäksi asennettu suojalasit ja asiakkaille on tarjolla käsien desinfiointiaineita. Kompassissa ei asiakkaille tarkoitettu tietokone ole käytössä.

Ensisijaisesti Kompassiin ja Taidetehtaan matkailuneuvontaan kannattaa kuitenkin olla yhteydessä puhelimitse tai sähköisten palveluiden kautta.

Matkailuneuvonta palvelee myös sähköpostilla tourist.office@porvoo.fi ja puhelimitse numerossa 040 489 9801.

Kompassiin siirtyy myös aiempina vuosina Galleria Kappalaisentalossa toiminut kesäinfo. Kaupungin matkailuneuvojina toimivat Porvoo Helpit kiertävät keskusta-alueella ja palvelevat matkailijoita myös Kompassissa 2.6.–30.8. tiistaista lauantaihin kello 10–17. Syyskuun alusta lähtien matkailuneuvontaa antaa Kompassin vakituinen henkilökunta.

Porvoon keskusta-alueella on useita julkisia wc-tiloja matkailijoiden ja asukkaiden käytössä. Kaikissa wc-tiloissa on myös inva-wc:t.

Vanhan sillan läheisyydessä sijaitsevat siltapuiston wc-tilat ovat maksuttomia ja avoinna jatkuvasti.

Porvoon torilla avataan uudet wc-tilat kesäkuun alussa. Torin wc-tiloista kaksi on yleisessä käytössä ja yksi torimyyjien käytössä. Torin wc-tilat ovat avoinna kello 06–22.

Mannerheiminkadun sillan alle rakentuvat wc-tilat valmistuvat heinäkuun alussa ja ne ovat avoinna kello 06–22. Sillan ja kauppatorin wc-tilat ovat maksullisia. Käyntimaksu on 1,5 euroa ja se maksetaan lähimaksuna kosketusnäytöllisellä maksupäätteellä.

Museo- ja näyttelytiloissa varmistetaan asiakkaiden turvallisuus rajoittamalla henkilömääriä ja turvaväleillä.

J. L. Runebergin koti ja Walter Runebergin veistoskokoelma avataan yleisölle 1. kesäkuuta. Museot ovat auki joka päivä kello 10–16.

Porvoon museon ylläpitämät Vanhan raatihuoneen ja Holmin talon perusnäyttelyt avataan 2. kesäkuuta ja ne ovat avoinna tiistaista lauantaihin 10–16.

Porvoon Taidehalli aukeaa 9. kesäkuuta Reima Nevalaisen näyttelyllä. Galleria Fikassa nähdään Päivi Hirsiahon näyttely ja Kulmassa Aura Hakurin töitä.

Galleria Vanha Kappalaisentalo avautuu 16. kesäkuuta Teija Lehdon ja Jaana Pauluksen yhteisnäyttelyllä. Gallerian sisäpihalla ja piharakennuksessa on Paula Salmelan teoksia. Galleria on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10–16. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Salmelan teoksiin ja Fredrika Runebergin kulttuurihistorialliseen puutarhaan voi tutustua maksutta elokuun loppuun asti.

Albert Edelfeltin ateljeemuseoalue Haikkoossa avaa 2. kesäkuuta. Kaupungin ulkoveistoksiin voi tutustua myös Citynomadi-palvelussa.

Kaupungin toimipisteissä suositellaan käteisen välttämistä koronavirusepidemian aikana. Maksutapoina suositaan lähi- ja mobiilimaksua. Käteinen kuitenkin käy, jos muita maksutapoja ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut