Bistro Sinnelle Joutsenmerkki – katolle suunnitteilla aurinkovoimala ja puutarha

Bistro Sinnen primus motor Kai Kallio kertoi tiistaisessa teams-tilaisuudessa ravintolansa Joutsenmerkistä ja pyrkimyksestä kestävän kehityksen ravintoloiden eturiviin. Samu Karvala
Samu Karvala

Samu Karvala

Porvoolaisravintola Bistro Sinnelle on myönnetty Joutsenmerkki. Se kuuluu tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin ympäristö- ja vastuullisuustunnuksiin ja sen kriteerit ovat melko tiukat.

– Lähtölaukauksena merkin hakemiselle oli kasvava huoli ilmastonmuutoksesta, Sinnen ravintoloitsija Kai Kallio kertoo.

Sinnen on merkin velvoittamana kiinnitettävä jatkuvaa huomiota muun muassa ruuan raaka-aineisiin, ruokahävikkiin, energiankulutukseen ja käytettäviin pesu- ja puhdistusaineisiin.

– Tavoitteemme on vielä pidemmällä, haluamme olla johtava ravintola Suomessa kestävän kehityksen saralla, Kallio toteaa.

Sinnellä on suunnitelmia Taidetehtaan katon hyödyntämiseksi sekä energiantuotantoon että kasvinviljelyyn.

– Kehityshankkeet ovat vireillä ja rahoitus haussa. Oma aurinkovoimala katolla voisi toteutua melko nopeastikin, se tekisi meidät kesäkuukausina omavaraisiksi energian suhteen. Kattopuutarha ei ainakaan laajassa mittakaavassa ehdi toteutua tänä vuonna, Kallio kertoo.

Ravintoloilla Joutsenmerkki on Suomessa melko harvinainen – merkin haltijat toimivat lähes poikkeuksetta hotellin tai kongressikeskuksen yhteydessä. Taidetehtaalla merkki on, samoin aiemmin siellä toimineella ravintola Vitriinillä oli.

Kallion mukaan Nordic Ravintoloiden Fabrikenille, eli Vitriinin paikalla toimintansa aloittaneelle ravintolalle haetaan myös jossain vaiheessa Joutsenmerkkiä.

Koronavirusrajoitteiden purkautuessa Sinne on avaamassa ovensa tiistaina 2. kesäkuuta. Kesäkuun aikana on tarkoitus avata myös pop-up-terassi.

Taidetehtaan alueen tunnetuimman ravintolan avaamisesta tuli tiistaina kuluneeksi kahdeksan vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.