Leijonat lahjoittivat kolme sydäniskuria Porvooseen – uudet kohteet Gammelbackan ostoskeskus, tuomiokirkko ja Kokonhalli

K-market Gammelbackan kauppias Mathias Matsiselle sydäniskuri on tuttu laite. Hätätilanteen sattuessa se on nopeasti saatavilla marketin sisääntuloaulasta. Outi Paappanen

Neljä porvoolaista Lions-klubia on lahjoittanut kolme sydäniskuria kaappeineen Porvooseen. Iskurit on sijoitettu Porvoon tuomiokirkkoon, Kokonhalliin ja Gammelbackan ostoskeskukseen K-market Gammelbackaan.

Lahjoitukseen ovat osallistuneet LC Porvoo-Borgå, LC Porvoo Borgoensis, LC Porvoo mlk /Borgå lk ja LC Porvoo Blanka. Iskurihankintaa on avustanut taloudellisesti myös Lions-liittoa lähellä oleva Arne Ritari Säätiö.

– Lions-liitto päätti 2018 kampanjasta, jonka tavoitteena on sydäniskureiden määrän lisääminen Suomessa. Selvitimme Porvoon tilanteen ja valitsimme kohteet, joissa liikkuu arjessa ja tapahtumissa huomattava määrä porvoolaisia, LC Porvoo-Borgån presidentti Samu Karvala kertoo.

K-market Gammelbackan kauppias Mathias Matsinen on kiitollinen iskurilahjoituksesta. Iskurikaappi on kiinnitetty seinään pullonpalautuksen ja pakettipalvelun väliin, josta laite on nopeasti napattavissa käyttöön tosipaikan tullen.

– Laitteen käyttö on entuudestaan tuttua minulle ja yhdelle henkilökuntamme jäsenelle. Tämähän on maallikkoversio, eli se neuvoo käyttäjäänsä.

Iskurihankinta ja -lahjoitus päätettiin toteuttaa syksyllä 2019 neljän porvoolaisklubin yhteistyönä. Koronaviruspandemian vuoksi lahjoituksen julkistaminen pitkittyi hiukan suunnitellusta, mutta laitteet ovat nyt kohteissaan ja käyttövalmiina.

Porvoolaiset Lions-klubit kuuluvat maailmanlaajuiseen hyväntekeväisyysjärjestöön. Klubit keräävät varoja omilla aktiviteeteillaan ja päättävät lahjoituskohteistaan itsenäisesti.

Laite neuvoo käyttäjäänsä.

Fakta

Sydäniskuri

Sydäniskuri eli defibrillaattori on laite, jolla voi pelastaa ihmishenkiä.

Iskurin avulla sydänpysähdyspotilaan elvytys voidaan aloittaa turvallisesti ja tehokkaasti ennen kuin hoitoalan ammattilaiset ehtivät paikalle.

Porvoon sydäniskurien sijaintipaikat voi tarkistaa nettiosoitteesta defi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Polkeeko Porvoon psykiatrinen osasto huumeriippuvaisten ihmisoikeuksia? Päihdehuollon asiantuntijat ja potilaat arvostelevat klinikan toimia
 2. Punaisesta bussista saa ostaa höyryäviä lihiksiä – Sari Syrjäkarin kahvilaunelma sai pyörät alleen
 3. Mustikkaämpäreitä voi alkaa kaivella esiin – sadosta tulossa keskinkertainen tai hieman tavanomaista parempi
 4. Saara Lång, kolumni: Kylien kaupunki Loviisa
 5. Mitä ihmettä? Hevonen jäätelöllä Vanhassa Porvoossa – suomenhevonen Karvas pitää appelsiinisorbetista
 6. Panttiarpajaisilla autettiin 24 vähävaraista porvoolaisperhettä – pullonpalautusautomaatilla voit auttaa nappia painamalla
 7. Tämä kesä vietetään kotimaassa – matkasuunnitelmat ovat nyt maltillisia
 8. Näköislehdessä tänään: "Ihan puhtaasti asennevammaa" – Suomen vaarallisimmassa ammatissa olevan Jani Paukun mukaan rekkakuskit tekevät liian pitkää päivää ja ottavat turhia riskejä
 9. Uniikki unelma – Jokirannan porvoolaisvalmisteinen mysteeripaatti on ainoa laatuaan Suomessa
 10. Huippukisoissa Porvoossa juostiin satasella todella lujaa – pikajuoksijoilla iloa ja surua suorituksissaan
 11. 900 kiloa rautaa ylös ja sillä Jooel Vatanen voitti ylivoimaisesti MM-kultaa
 12. MT: Pieksämäen ylämaankarjalauman viimeisetkin karkulaiset saatiin kiinni
 13. Tiesitkö tämän? Huussissa istuinreikä ja saavi -viritys mökillä on laiton
 14. Clean World Porvoo tulee: uusi ajankohta on 1. syyskuuta
 15. Porvoolainen artesaanijäätelö pyöräillään maailmalle – arvaatko suosituimmat maut?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.