Valtuusto harjoitteli etäpäätöksentekoa kevyellä asialistalla – Nyman nousee Bäcklundin tilalle

Porvoon kaupunginvaltuusto piti keskiviikkona historiallisen ensimmäisen etäkokouksensa. Nimenhuudossa ääni- ja kamerayhteyksien testaamisineen meni hyvä tovi. Samu Karvala
Samu Karvala

Samu Karvala

Porvoon kaupunginvaltuusto kokousti ensimmäistä kertaa etäyhteyksin keskiviikkoiltana. Kaupungintalolla olivat vain valtuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander (r.), kokoussihteeri Roope Lenkkeri ja muutama virkamies. Vajaan tunnin mittainen kokous oli kuin kevyt harjoitus 11. kesäkuuta järjestettävää talouden tasapainottamiskokousta silmälläpitäen.

Kaupunginvaltuuston jäsenyydestä luopuvan Stig Bäcklundin (r.) tilalle nousee puolueen ensimmäinen varavaltuutettu Mats Nyman. Nymanin näkyvin luottamustehtävä on kehitysyhtiö Posintran hallituksen puheenjohtajuus. Komean päättäjäuran Porvoossa tehnyt Bäcklund, 80, luopui luottamustehtävistään Loviisan puolelle Isnäsiin muuton vuoksi.

Lisäksi valtuusto päätti Antinmäen kaavasta ja tonttihinnoista. Listalla oli toki Porvoon Apotti-osakkuus, mutta siitähän kaupunginhallitus teki kielteisen päätöksen jo ennen koronakriisiä. Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Tapani Eskola (sd.) huomautti, että Apotti jakaa terveyspalveluiden digitalisaatiossa Uudenmaan kunnat kahteen leiriin, joista Porvoo on siinä jälkimmäisessä.

Samoin hyvinvointikertomuksen 2019 raportti ja talouden tuore seurantaraportti tuotiin valtuustoon lähinnä tiedoksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut