Porvoon Näsin lähiliikuntapaikalle ja kuntoportaille valtionavustusta – kuntoportaita rakennetaan jo ja lähiliikuntapaikan rakentaminen alkaa nyt kesäkuussa

Kokonniemen kuntoportaita rakennetaan jo täyttä häkää. Valmista pitäisi olla heinäkuun puolivälissä. Arkisto/Katja Juurikko

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Porvoon kaupungille valtionavustusta 150 000 euroa Näsin lähiliikuntapaikan rakentamiseen. Kokonniemen kuntoportaat saavat vastaavasti 50 000 euroa avustusta. Kuntoportaiden rakentaminen on jo käynnissä. Portaiden pitäisi olla valmiit heinäkuun puolivälissä. Porvoon sivistyslautakunta päätti kuntoportaista joulukuussa ja niiden kokonaiskustannus on noin 250 000 euroa.

Porvoon kaupungin liikuntapalvelut on laatinut myös suunnitelmat lähiliikuntapaikasta Albert Edelfeltin koulun ja Strömborgska skolanin läheisyyteen. Valtionavustuksen lisäksi kaupunki on varannut tämän vuoden talousarviossa 475 000 euroa hankkeeseen. Edullisin urakkatarjous on 572 000 euroa. Lähiliikuntapaikan rakentaminen alkaa kesäkuussa ja alue valmistuu viimeistään marraskuussa.

Näsin lähiliikunta-alue sijaitsee koulujen ja syksyllä rakennetun uuden pysäköintialueen välissä. Alueelle tulee hiekkatekonurmikenttä (45 x 70 metriä), jonka reunalle tulee pituushyppy- ja kuulantyöntöpaikat. Kenttä valaistaan ja aidataan. Talvisin kenttä toimii tekojääratana.

– Luonnonjäätilanne on aina epävarma ja haluamme parantaa vapaa-ajan luistelumahdollisuuksia. Siksi kentällä ei järjestetä otteluita eikä sille voi varata vuoroja, liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström kertoo.

– Lähiliikunta-alue on osa Porvoon liikuntaohjelmaa 2030, jonka tavoitteena on toteuttaa alueellisesti kattava, laadukas ja ympärivuotiseen omatoimiseen liikkumiseen innostava olosuhteiden verkosto lapsille, nuorille ja perheille.

– Lisäksi viereisen metsän tuntumaan rakennetaan yhteistyössä kuntatekniikan kanssa monipuolinen luontoalue, joka tukee koulujen opetusta sekä tarjoaa virkistävän liikuntaympäristön.

– Päivisin alue palvelee lähikouluja, joissa on yhteensä noin 1200 oppilasta. Iltaisin ja viikonloppuisin taas koulupihat ovat osa monipuolista lähiliikuntapaikkaa, joita Näsin alueella on tähän asti ollut heikosti, Högström jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut