Porvoon Näsin lähiliikuntapaikalle ja kuntoportaille valtionavustusta – kuntoportaita rakennetaan jo ja lähiliikuntapaikan rakentaminen alkaa nyt kesäkuussa

Kokonniemen kuntoportaita rakennetaan jo täyttä häkää. Valmista pitäisi olla heinäkuun puolivälissä. Arkisto/Katja Juurikko

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Porvoon kaupungille valtionavustusta 150 000 euroa Näsin lähiliikuntapaikan rakentamiseen. Kokonniemen kuntoportaat saavat vastaavasti 50 000 euroa avustusta. Kuntoportaiden rakentaminen on jo käynnissä. Portaiden pitäisi olla valmiit heinäkuun puolivälissä. Porvoon sivistyslautakunta päätti kuntoportaista joulukuussa ja niiden kokonaiskustannus on noin 250 000 euroa.

Porvoon kaupungin liikuntapalvelut on laatinut myös suunnitelmat lähiliikuntapaikasta Albert Edelfeltin koulun ja Strömborgska skolanin läheisyyteen. Valtionavustuksen lisäksi kaupunki on varannut tämän vuoden talousarviossa 475 000 euroa hankkeeseen. Edullisin urakkatarjous on 572 000 euroa. Lähiliikuntapaikan rakentaminen alkaa kesäkuussa ja alue valmistuu viimeistään marraskuussa.

Näsin lähiliikunta-alue sijaitsee koulujen ja syksyllä rakennetun uuden pysäköintialueen välissä. Alueelle tulee hiekkatekonurmikenttä (45 x 70 metriä), jonka reunalle tulee pituushyppy- ja kuulantyöntöpaikat. Kenttä valaistaan ja aidataan. Talvisin kenttä toimii tekojääratana.

– Luonnonjäätilanne on aina epävarma ja haluamme parantaa vapaa-ajan luistelumahdollisuuksia. Siksi kentällä ei järjestetä otteluita eikä sille voi varata vuoroja, liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström kertoo.

– Lähiliikunta-alue on osa Porvoon liikuntaohjelmaa 2030, jonka tavoitteena on toteuttaa alueellisesti kattava, laadukas ja ympärivuotiseen omatoimiseen liikkumiseen innostava olosuhteiden verkosto lapsille, nuorille ja perheille.

– Lisäksi viereisen metsän tuntumaan rakennetaan yhteistyössä kuntatekniikan kanssa monipuolinen luontoalue, joka tukee koulujen opetusta sekä tarjoaa virkistävän liikuntaympäristön.

– Päivisin alue palvelee lähikouluja, joissa on yhteensä noin 1200 oppilasta. Iltaisin ja viikonloppuisin taas koulupihat ovat osa monipuolista lähiliikuntapaikkaa, joita Näsin alueella on tähän asti ollut heikosti, Högström jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Polkeeko Porvoon psykiatrinen osasto huumeriippuvaisten ihmisoikeuksia? Päihdehuollon asiantuntijat ja potilaat arvostelevat klinikan toimia
 2. Punaisesta bussista saa ostaa höyryäviä lihiksiä – Sari Syrjäkarin kahvilaunelma sai pyörät alleen
 3. Mitä ihmettä? Hevonen jäätelöllä Vanhassa Porvoossa – suomenhevonen Karvas pitää appelsiinisorbetista
 4. Saara Lång, kolumni: Kylien kaupunki Loviisa
 5. Mustikkaämpäreitä voi alkaa kaivella esiin – sadosta tulossa keskinkertainen tai hieman tavanomaista parempi
 6. Panttiarpajaisilla autettiin 24 vähävaraista porvoolaisperhettä – pullonpalautusautomaatilla voit auttaa nappia painamalla
 7. Tämä kesä vietetään kotimaassa – matkasuunnitelmat ovat nyt maltillisia
 8. Näköislehdessä tänään: "Ihan puhtaasti asennevammaa" – Suomen vaarallisimmassa ammatissa olevan Jani Paukun mukaan rekkakuskit tekevät liian pitkää päivää ja ottavat turhia riskejä
 9. Uniikki unelma – Jokirannan porvoolaisvalmisteinen mysteeripaatti on ainoa laatuaan Suomessa
 10. Huippukisoissa Porvoossa juostiin satasella todella lujaa – pikajuoksijoilla iloa ja surua suorituksissaan
 11. 900 kiloa rautaa ylös ja sillä Jooel Vatanen voitti ylivoimaisesti MM-kultaa
 12. MT: Pieksämäen ylämaankarjalauman viimeisetkin karkulaiset saatiin kiinni
 13. Tiesitkö tämän? Huussissa istuinreikä ja saavi -viritys mökillä on laiton
 14. Porvoolainen artesaanijäätelö pyöräillään maailmalle – arvaatko suosituimmat maut?
 15. Yhteishenki pitää porukassa mukana - Namikan seniorit lentopalloilevat innokkaasti ympäri vuoden

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.