Runebergin kodilla kerrotaan entisajan arjesta videoin – hyppää mukaan aikamatkalle

Piika Mariin ja Fredrika Runebergin rooleissa nähdään Maria Kovanen ja Jenni Törnroos . Porvoon kulttuuripalvelut

J.L. Runebergin kodilla on kehitelty uusia tapoja toteuttaa kulttuurikasvastusta myös poikkeusoloista huolimatta. Osa kulttuurikasvatuksen tarjonnasta on jouduttu siirtämään syksyyn, mutta osa ohjelmasta on toteutettu kevään aikana digitaalisesti videoiden avulla.

– Leiki ja Opi -vierailut ovat olleet sekä lapsille että Runebergin kodille kevään kohokohta ja olemme innoissaan siitä, että pystymme toteuttamaan Mini-Kultis-tarjonnan uudella tavalla, kertoo kulttuurikoordinaattori Miira Holländer.

Seuraavaksi lapsiperheet ja päiväkotiryhmät pääsevät seuraamaan videolta 1800-luvun arkea, kun Fredrika Runeberg ja perheen piika Marii tekevät kotitöitä, leipovat ja antavat yhdessä lapsille vinkkejä siitä, miten esimerkiksi nokkoslettuja paistetaan. Piika Mariin ja Fredrika Runebergin rooleissa nähdään Maria Kovanen ja Jenni Törnroos.

Kaksi noin viiden minuutin mittaista videota on kuvattu toukokuun aikana J. L. Runebergin kodissa. Tuotanto on osa Porvoon kaupungin varhaiskasvatukselle tarjoamaa Mini-Kultis-kulttuurikasvatusta sekä Runebergin kodin kaikille avointa Leiki ja Opi -ohjelmaa.

Katso videot alta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.