Kolmas päivä Porvoossa ilman koronatartuntoja

Palvelukoti VetreaElo Albertin henkilökunnan ja asiakkaiden näytteistä ei ole vielä todettu koronalle positiivisia tuloksia. Timo Pasanen

Outi Paappanen

Tiistai oli Porvoossa kolmas päivä putkeen ilman uusia koronatartuntoja.

– Tänään ei ole ilmoitettu yhtään uutta tartuntaa. Hyvältä näyttää, sanoo kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

– Osa porvoolaisen VetreaElon Albertin palvelukodin testituloksista pitäisi olla jo valmistunut. Toistaiseksi ei ole kuulunut positiivisia tuloksia. Laboratoriosta ilmoitetaan nimenomaan positiiviset tapaukset. Huomenna saadaan varmasti lopulliset tulokset.

– Nyt kun yhteiskunta hiljalleen avautuu, voidaan sanoa, että ensimmäinen vaihe alkaa olla ohitettu. En siis tarkoita ensimmäisen epidemia-aallon olevan ohi, vaan puhun vaiheesta. Porvoon omassa toiminnassa on pärjätty toistaiseksi hyvin.

Porvoon sairastuneiden lukumäärä on edelleen 65. Heistä suurin osa on jo parantunut, eikä ole enää sairaalahoidossa tai eristyksissä.

Porvoolaisessa 17-paikkaisessa vammautuneiden palvelukoti VetreaElo Albertissa todettiin lauantaina koronatartunta yhdellä työntekijällä. Henkilökunnan ja asiakkaiden testituloksia odotetaan parhaillaan. Toistaiseksi positiivisia testituloksia ei ole kuulunut.

Viime viikolla todettiin yhteensä viisi uutta koronatartuntaa. Niitä edelsi neljän päivän nollaputki.

– Selvästi näitä tulee jonkin päivän aikana muutama positiivinen ja sitten on taas rauhallisempaa. Tilannetta seurataan, Silvennoinen kommentoi tuolloin.

Suomessa on vahvistettu yhteensä 6 887 koronavirustartuntaa. Valtaosa tartunnoista, 5 026 kappaletta, on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Tiistaina todettiin kaksi uutta tartuntaa.

Kuolemantapauksia on tähän mennessä 320.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut