”Lähijunaliikenne Helsingistä Porvooseen pitää toteuttaa nopeasti” – Kansanedustaja ei jäisi odottelemaan itäisiä oikoratoja

Kansanedustaja Jussi Saramo (vas.) on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Porvoon lähijunaliikenteestä. Arkisto / Samu Karvala

Vasemmistoliiton porvoolaislähtöinen kansanedustaja Jussi Saramo on tehnyt kirjallisen kysymyksen siitä, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä lähijunaliikenteen pikaiseksi käynnistämiseksi Porvoon ja pääkaupunkiseudun välille.

– Porvoo on Suomen suurin kaupunki ilman rautateiden henkilöliikennettä, vaikka sieltä on lyhyt matka ja paljon työmatkaliikennettä pääkaupunkiseudulle. Porvoo on myös yksi Suomen halutuimpia asuinpaikkoja, ja kasvaakseen kestävästi Helsingin seudun on saatava lähijunaliikenne myös itään, Saramo sanoo.

Saramon mukaan Porvoon ja pääkaupunkiseudun välillä tehtiin syksyn 2019 arkipäivisin noin 19 000 matkaa kaikki kulkutavat yhteen laskien. Hän huomauttaa, että määrä on suurempi kuin esimerkiksi Lahden ja pääkaupunkiseudun väliset matkat.

– Lähijunaliikenne Helsingistä Porvooseen pitää toteuttaa nopeasti riippumatta itäisten oikoratojen myöhemmästä toteuttamisesta, Saramo sanoo.

Saramon mukaan Lentoradan edellyttävän Itäradan lisäksi olisi mahdollista selvittää vanhan Porvoo–Kerava-radan myötäilyä, Tikkurila–Porvoo-kaupunkirataa tai vanhaa Heli-linjausta mukailevaa reittiä.

– Vaihtoehtoja Porvoon lähijunaliikenteen käynnistämiseen kyllä on, kunhan siihen vain on poliittista tahtoa.

Lue aiheesta lisää Porvoon kaupunginjohtajan näkemyksistä Itäradan suhteen ja väyläviraston viime viikolla valmistuneesta Itärata-selvityksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.