Paluu lähiopetukseen ei kasvattanut koronatartuntojen määrää Porvoossa – torstai oli 5. päivä ilman uusia tartuntoja

Porvoossa vältyttiin koronatartunnoilta, joiden pelättiin lähtevän nousuun koulujen siirryttyä lähiopetukseen ennen kesälomien alkua. Anton Soinne

Outi Paappanen

Koulujen paluu lähiopetukseen ei kasvattanut koronatartuntojen määrää Porvoossa. Koulut siirtyivät lähiopetukseen 14.5. Lähiopetusta ehti olla ennen kesälomien alkua noin kaksi ja puoli viikkoa.

Tänä aikana todettiin yksi koronatartunta Linnajoen koulun oppilaalla. Tartunta ei ollut peräisin koulusta. 17 altistunutta oppilasta ja neljä koulun opettajaa joutui korikaranteenin, mutta lisätartunnoilta vältyttiin.

– Olemme kertoneet avoimesti oppilaitoksissa todetuista koronatartunnoista ja Linnajoki on ainut, jossa on tiettävästi ollut koronatartunta, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Koronatartuntojen määrän pelättiin lähtevän nousuun, kun kouluissa palataan normaaliarkeen. Kouluissa noudatettiin tarkkoja rajoituksia ja hygieniarutiineja.

– Tiivis ja tehostettu yhteistyö sote-, sivistys- ja tilapalvelujen kesken on ollut merkittävässä roolissa tartuntojen ehkäisemisessä. Henkilöstöä on ohjeistettu ja koulutettu. Kouluissa on selvästi panostettu käsihygieniaan ja rajoitusten noudattamiseen. Siivous on tärkeä linkki, joka usein unohdetaan. Olemme alusta saakka pyrkineet siihen, että samat henkilöt siivoavat samoissa kohteissa ja vaihtuvuus pidetään minimissä, Silvennoinen sanoo.

Porvoon peruskouluissa on yhteensä noin 6 000 oppilasta.

Torstai oli jo viides päivä peräkkäin, kun Porvoossa ei todettu uusia koronatartuntoja.

Sairastuneiden kokonaislukumäärä on siis edelleen 65, joista suurin osa on jo parantunut viruksen aiheuttamasta taudista.

– En uskalla varmuudella sanoa, mistä Porvoon tartunnat ovat olleet peräisin. Alkuun matkailulla näytti olleen vaikutusta ja myöhemmin ihmisten kokoontumisilla kuten äitienpäivän jälkeen saatiin todeta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Polkeeko Porvoon psykiatrinen osasto huumeriippuvaisten ihmisoikeuksia? Päihdehuollon asiantuntijat ja potilaat arvostelevat klinikan toimia
 2. Punaisesta bussista saa ostaa höyryäviä lihiksiä – Sari Syrjäkarin kahvilaunelma sai pyörät alleen
 3. Mustikkaämpäreitä voi alkaa kaivella esiin – sadosta tulossa keskinkertainen tai hieman tavanomaista parempi
 4. Saara Lång, kolumni: Kylien kaupunki Loviisa
 5. Mitä ihmettä? Hevonen jäätelöllä Vanhassa Porvoossa – suomenhevonen Karvas pitää appelsiinisorbetista
 6. Panttiarpajaisilla autettiin 24 vähävaraista porvoolaisperhettä – pullonpalautusautomaatilla voit auttaa nappia painamalla
 7. Tämä kesä vietetään kotimaassa – matkasuunnitelmat ovat nyt maltillisia
 8. Näköislehdessä tänään: "Ihan puhtaasti asennevammaa" – Suomen vaarallisimmassa ammatissa olevan Jani Paukun mukaan rekkakuskit tekevät liian pitkää päivää ja ottavat turhia riskejä
 9. Uniikki unelma – Jokirannan porvoolaisvalmisteinen mysteeripaatti on ainoa laatuaan Suomessa
 10. Huippukisoissa Porvoossa juostiin satasella todella lujaa – pikajuoksijoilla iloa ja surua suorituksissaan
 11. 900 kiloa rautaa ylös ja sillä Jooel Vatanen voitti ylivoimaisesti MM-kultaa
 12. MT: Pieksämäen ylämaankarjalauman viimeisetkin karkulaiset saatiin kiinni
 13. Tiesitkö tämän? Huussissa istuinreikä ja saavi -viritys mökillä on laiton
 14. Clean World Porvoo tulee: uusi ajankohta on 1. syyskuuta
 15. Porvoolainen artesaanijäätelö pyöräillään maailmalle – arvaatko suosituimmat maut?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.