Palaako missikruunu vuosien jälkeen Porvooseen? – Vivian Virkki on valittu Miss Suomi -kilpailun finaaliin

Birgitta-äidin kannustamisesta oli hyötyä, sillä porvoolaislähtöinen Vivian Virkki, 25, on valittu Miss Suomi -kilpailun finalistiksi.

Helsingissä asuva Virkki on käynyt koulunsa Porvoossa ja kirjoittanut ylioppilaaksi Linnankosken lukiosta. Hän työskentelee vaatekaupan myyjänä, joskin tämän kevään hän on ollut lomautettuna.

Kasvot ovat monelle tutut myös E18-moottoritien varren grilliravintola Herkkuleksesta, jossa hän ollut kolme vuotta kesätyössä, kunnes muutti yli neljä vuotta sitten promootiotyön perässä Helsinkiin.

Vivian Virkki luonnehtii ehdokkaiden olevan niin hyviä, että kilpailu on tosi kova. Juuri ennen finalistien selviämistä hänellä on ollut kiireinen viikko Miss Suomi -kilpailun valmennus-, kuvaus- ja edustustehtävissä.

– Haluaisin opiskelemaan historiaa ja maailmanpolitiikkaa Helsingin yliopistoon,mutta tänä vuonna jätin hakemisen kokonaan kilpailun vuoksi. Katsotaan, missä vaiheessa se on uudelleen ajankohtaista.

Missikruunun toivotaan palaavan Porvooseen. Koronarajoitusten vuoksi odotus venyy kolmeen kuukauteen. Sen aikana kymmenen missiehdokasta kiertävät kotimaata. Miss Suomi -loppukilpailu on 19. syyskuuta. Se nähdään suorana lähetyksenä AlfaTV:llä.

More than Beauty Academy, joka on Miss Suomi -kilpailun järjestäjäorganisaation koulutuspolku missiehdokkaille, tarjoaa Virkin mukaan mahtavan esiintymisen koulun. Hän sanoo pääsevänsä hyödyntämään sieltä saamiansa eväitä jo nyt koko loppuelämänsä ajan, mikä on myös missien koulutuksesta vastaavan Sunneva Kantolan tavoite.

– Tämä on nykyään enemminkin edustuskilpailu, jossa etsitään sisäistä kauneutta ja brändilähettiläitä. Olen päässyt tekemään töitä esiintymisen parissa ja antamaan kasvot tärkeinä pitämilleni asioille kuten merten suojelu, jossa huolestuttaa etenkin Suomenlahden rehevöityminen, ja naisten voimaannuttaminen. Minusta on tärkeää, että meillä on naisia roolimalleina.

Naisten ja tyttöjen oikeudet tulivat tärkeiksi Virkille etenkin lukion välivuoden aikana, jolloin hän oli isänsä Jouko Virkin mukana AbuDhabissa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Tulevaisuudessa Vivian Virkki haluaa tehdä työtä monipuolisesti esiintymisen parissa. Hän harrastaa konsolipelaamista jopa niin, että toivoo vielä joskus voivansa yhdistää esiintymistyön ja kilpapelaamisen.

– Uskon esiintymisen tien avautuneen jo nyt, mutta jos minut kruunataan Miss Suomeksi, niin se helpottaa ennestään töiden tekemistä. Niin jos käy, niin tulen ehdottomasti juhlistamaan kruunua myös Porvooseen!

Vivianilla asuu perhettä ja ystäviä Porvoossa, jossa hän kävi viimeksi Miss Suomi -bikinikuvauksissa Seitlahdessa.

– Nyt kun asun muualla, olen oppinut arvostamaan sitä, kuinka kaunis, upea ja ihana Porvoo on. Miten paljon kulttuuria ja ravintoloita meillä onkaan!

Miss Suomi 2020 -finalisteina ovat Virkin lisäksi Ronja Pikkuharju, Rebecca Vuorio ja Viivi Altonen Tampereelta, Elina Kuznetsova ja Anna Pishchenko Lappeenrannasta, Annika Piitulainen Järvenpäästä, Laura Hautaniemi Kuopiosta, Noora Pölkki Helsingistä ja Anna Merimaa Turusta.

Porvoolaisia missejä

Miss Suomeksi kruunattiin Hanna Ek (2005) Vanessa Kurri (o.s. Forsman, 1999), Nina Björnström-Lehtonen (1988) ja Virpi Miettinen (1965).

Muistanet myös Carmen Mäkisen, Miss Suomen perintöprinsessa vuosimallia 1995, joka menetti kruunun alastonkuvien takia.

Kuuluisimpien joukossa lienee yhä Janina Fry (o.s. Frostell), joka tuli tunnetuksi valokuvamallina, mutta missiksi häntä ei ole kruunattu.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut