Tervajärven uimarannan puomit eivät pidättele nuoria mopoilijoita

Vain puomi on esteenä, ettei näitäkin mopoa, mopoautoa ja mönkkäriä olisi parkkeerattu Tervajärven uimarannelle. Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Hellesää saa uimarannat täyteen väkeä korona-ajasta huolimatta. Tervajärvi on yhä yksi suosituimmista uimapaikoista ja kesäisistä ajanviettopaikoista Porvoossa.

Hiekkaranta houkuttelee lapsiperheitä ja kalliot nuorisoa. Nuorisoa kokoontuukin päivittäin iltaa kohden yhä runsaslukuisempana kallioille nauttimaan säästä ja seurasta, juomista ja ruoistaan. Silloin tällöin joku sytyttää kalliolle nuotion metsäpalovaroituksesta piittaamatta.

Rantaan kävelijät joutuvat kiertämään väärään paikkaan pysäköityjä mopoikäisten kulkuneuvoja. 200 metrin kävelymatka pysäköintialueelta on joillekin liikaa.

Tervajärven uimarannan kaikkia moottorikäyttöisiä ajoneuvoja koskeva pysäköintialue on Veckjärventien varressa. Saapuvista nuorisoryhmistä vain harva noudattaa ajokieltoa. He kiertävät puomin ja kaasuttelevat hiekkatielle rantaa kohden.

Ennen uimaranta-aluetta on puomi ja kiviä esteenä. Iltapäivän edetessä siinä hiekkatien päässä on pysäköitynä yhä useampi mopo, mönkijä ja jopa mopoauto, jotka samalla tukkivat pelastustien rannalle. – Ajaisivat varmaan vesirajaan, jos ei olisi tuota puomia estämässä, ohikulkeva rouva tuhahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.