Porvoon Kiinteistöyhdistys: Juhlithan kohteliaasti taloyhtiössä – naapurisopu on tärkeä

Kesän juhlista on hyvä ilmoittaa ennalta naapureille. Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Kesä on tyypillisesti juhla-aikaa. Erityisesti nyt kun tiukimmat koronarajoitukset on poistettu ja voidaan taas kokoontua koteihin ja pihoihin. Juhlitaan jo pelkästään sitä, että voidaan tavata toisiamme pitkän karanteenin jälkeen.

Osalla juhlat jatkuvat pidempään ja toisilla noudatetaan taloyhtiön järjestyssääntöjen kellonaikoja.

Taloyhtiössä asuessa tulee naapureiden sietää normaaleja asumisen ääniä, johon kuuluvat myös satunnaiset kertaluontoiset juhlat. Mutta jotta hyvä naapurisopu säilyisi, olisi hyvä juhlia kohteliaasti ja ottaa naapurit huomioon esimerkiksi seuraavilla juhlasäännöillä.

Kerro juhlista etukäteen kaikille naapureillesi esim. ilmoitustaululla ja pahoittele etukäteen mahdollisia häiriöitä. Kerro seinänaapurillesi henkilökohtaisesti.

Kerro samalla myös juhlien aikataulusta, jolloin mahdolliseen häiriöön on helpompi varautua.

Muistuta vieraitasi talon säännöistä ja tavoista. Ovien turha paukuttelu, musiikin soittaminen kovalla ja tupakointi parvekkeella voivat häiritä naapureita.

Muistuta vieraitasi talon säännöistä.

Kutsu mahdollisuuksien mukaan myös naapurit mukaan juhliin. Se luo lisää yhteisöllisyyttä ja tutustut samalla naapureihisi. Seinän takana toisten juhlien kuunteleminen on paljon tylsempää.

Siivoa kaikki juhlien aiheuttamat jäljet, kun juhlat ovat ohi – tarvittaessa jo juhlien aikana. Roskia, pulloja, tupakantumppeja ynnä muita sellaisia ei ole kiva naapureiden löytää porraskäytävältä tai pihalta seuraavana päivänä.

Näillä juhlasäännöillä voi päästä jo pitkälle. Jos taas toistuva ja häiritsevä juhlinta jatkuu, on taloyhtiön hallituksen syytä puuttua asiaan ensin neuvottelemalla ja sitten varoituksella. Pahimmassa tapauksessa edessä voi olla jopa asunnon hallintaanotto.

Porvoon Kiinteistöyhdistys palvelee palstalla kaikkia taloyhtiöissä asuvia ja niissä osakkeita omistavia. Palstalle voi lähettää kysymyksiä osoitteeseen marika.sipila@ukl.fi

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut