Näin juhannusta vietetään Porvoon seudulla – "Aamulla poljen ensin Porvoon torille, nautin siellä torikahvit ja vaihdan kuulumisia tuttavien kanssa"

Maini ja Kari Karlssonin juhannus taittuu tänä vuonna perinteistä poiketen pyörän selässä ja veneillessä. Laura Heino

Laura Heino

Säätiedotukset ovat luvanneet poikkeuksellisen lämmintä, jopa helteistä juhannussäätä. Viime vuosina on totuttu hieman koleampiin juhannuspyhiin ja sadevarustuksiin.

Miltä kuulostaisikin sen kunniaksi perinteiset juhannuspäivän juhlat ystävien kanssa meren rannalla Porvoossa? Ei tänä vuonna.

Korona muutti hamarilaisten Maini ja Kari Karlssonin perinteitä ja teki tauon 15 vuotta jatkuneeseen juhannusperinteeseen isolla nuoruudenaikaisella ystäväporukalla.

Moottoripyöräilyyn hurahtanut pariskunta päätti viettää juhannusaaton aamusta iltaan kaksipyöräisen selässä. Tällä kertaa kuitenkin ilman moottoria eli tiedossa on juhannus polkupyöräillen.

– Aamulla poljen ensin Porvoon torille, nautin siellä torikahvit ja vaihdan kuulumisia tuttavien kanssa. Torilta pyöräilen hautausmaalle vanhempieni haudalle kastelemaan kukat. Sieltä suuntaan Gammelbackan ja Uddaksen kautta kaunista rantareittiä Hamarin Seolle, jossa istahdan hetkeksi nauttimaan aurinkoisesta päivästä. Pitkän pyöräilyn jälkeen virvokekin maistuu, Kari kuvailee.

Hamarista Karlsson ajaa kotiin, josta hän lähtee Mainin kanssa lastenlasten Matildan ja Felixin luo Vessöhön. Sieltä palattuaan pariskunta hengähtää hetken kotona, saunoo ja nauttii juhannusaterian.

Mukana saunan lauteilla ja löylyissä on tietysti perinteinen saunavihta ja pöydässä tutut juhannusherkut; erilaisia kaloja, uusia perunoita, mansikoita,...

– Loppuillasta polkupyöräilemme Mainin kanssa Hamarin Seolle tai Haikkoon rantaan. Harmi, että sääoloista johtuen kokon polttaminen taitaa olla kielletty tänä vuonna, Kari jatkaa.

Juhannuspäivää Karlssonit eivät enää vietä polkupyörän selässä. Lauantaina on tarkoitus lähteä merille.

– Ystävät Kråköstä tulevat hakemaan meidät veneajelulle saaristoon.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut