Porvooseen hellevaroituksia juhannusaatolle

Aamupäivällä sateli vielä kohtalaisesti, mutta ilma oli kuitenkin lämmin. Outi Paappanen

Outi Paappanen

Miltei koko maassa vallitseva korkeapaine pitää huolen siitä, että juhannuksena Etelä-Suomen rannikolla saadaan nauttia varsin kesäisistä, hellerajat selvästi ylittävistä lämpötiloista ja poutaisesta säästä.

– Perjantaina, juhannusaattona, helleraja ylittyy ja lämpötila voi olla 27–28 astetta. Porvoossa sää on hyvin riippuvainen tuulen suunnista, mutta perjantaina tuuli puhaltaa pohjois-koillisesta tuoden lämmintä ilmaa. Merituuli voi hieman viilentää ilmaa, mutta luvassa on silti hellettä ja aurinkoa iltaan asti, Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Petteri Pyykkö sanoo.

Lauantaina, juhannuspäivänä, pysytellään edelleen hellelukemissa. Poutapilvet saattavat tuoda pientä helpotusta kuumimpaan paahteeseen, joskin tällä hetkellä Ilmatieteenlaitoksen lähipäivien sääennusteen symboleissa ei juuri pilvenhattaroita esiinny.

Sunnuntaina lämpötilan ennustetaan tippuvan nipin napin hellerajan alapuolelle ja meteorologin mukaan pilvisyys hieman lisääntyy. Lämpöä on kuitenkin edelleen luvassa, eikä sateita ole luvassa.

Viikonloppuna aurinko porottelee pilvettömältä taivaalta, mikä tarkoittaa, että myös UV-säteily on tapissaan. Koko Etelä-Suomen alueelle on annettu UV-varoitus, joten aurinkorasvaa on syytä käyttää ja suojautua iltapäivän kovimmalta paahteelta.

UV-indeksin arvo on 6. Varoitus annetaan, kun säteilyn määrä ylittää 5,5.

Viikonlopulle on annettu myös hellevaroituksia. Erityisesti perjantaina varoitetaan tukalasta helteestä, joka voi aiheuttaa riskiryhmille terveysongelmia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.