Rantasauna paloi Lapinjärvellä – kokot liikuttivat pelastajia Porvoon seudulla

Kokkohavainnoista tuli useita ilmoituksia Itä-Uudenmaan Pelastuslaitokselle. Mika Strandén

Marko Enberg

Juhannusaatto sujui Itä-Uudenmaan alueella suhteellisen rauhallisesti. Kaunis hellesää ja pitkän koronakevään jälkeen tullut "vapautuminen" saivat ihmisiä liikkeelle. Juhannuskokot aiheuttivat tavallista enemmän hämmennystä, kun juhannuksen alla puhuttiin metsäpalovaarasta ja kokkojen polton kiellosta. Tilanne kuitenkin muuttui, kun Ilmatieteenlaitos poisti metsäpalovaaran torstain sateiden jälkeen.

– Meille tuli useita ilmoituksia palohavainnoista, jotka liittyivät kokkoihin. Totta kai me käymme aina tarkistamassa tilanteen. On hyvä, että ihmiset ilmoittavat havainnoistaan, Itä-Uudenmaan Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Timo Tuomainen muistuttaa.

– Aattoiltana kello 23 aikoihin lähdimme isolla porukalla liikkeelle, kun Grissholmenin saaresta oli savuhavaintoja. Siellä ei onneksi palanut. Myös merivartiosto kävi dronen avulla havainnoimassa saarella, Tuomainen kertoo.

Lapinjärvellä sitä vastoin paloi, kun rantasauna tuhoutui liekeissä kello 23 aikoihin juhannusaattona.

– Se tuhoutui totaalisesti. Loviisan ja Lapinjärven yksiköt hoitelivat sammutustyön. Palo löi jo kattorakenteista läpi, kun he tulivat paikalle, Tuomainen sanoo.

– Pernajanlahdella sattui aattona pieni karilleajo. Ja juhannusyönä kello 4.40 aikoihin Voolahdessa oli ulosajo auton kanssa. Hamarin vierasvenesatamaan saimme aattoiltana hälytyksen, kun henkilö oli horjahtanut laiturilta veteen. Hänet oli saatu paikalla olleiden toimesta takaisin rannalle.

Myös lauantaille on luvattu helteistä säätä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.