Karille ajot ja tekniset viat työllistivät merivartiostoa juhannusaattona Suomenlahdella – seitsemän epäiltyä vesiliikennejuopumusta

Merivartiostolla oli 23 pelastus- tai avustustehtävää juhannusaattona. Kimmo Seppälä

Huvialusliikenne oli vilkasta niin kaupunkien edustalla kuin saaristossa. Itäiseltä Suomenlahdelta Hangon tasalle ulottuvalla Suomenlahden merivartioston vastuualueella merellisiä yksiköitä työllistivät juhannusaattona monentyyppiset eri tehtävät.

Meripelastus- ja avustustapahtumia Suomenlahdella oli juhannuksen menoliikenteen ja juhannusaaton aikana 23 kappaletta. Pääosassa tapauksista kyse oli teknisistä vioista tai karille ajosta. Tehtävät jakautuivat koko Suomenlahden alueelle: Hankoon, Tammisaareen, Kirkkonummelle, Espooseen, Helsinkiin, Sipooseen, Porvooseen, Loviisaan, Pyhtäälle ja Kotkaan. Yhtään kuolemaan johtanutta tai muuten erityisen vakavaa meripelastustehtävää ei alueella sattunut.

Merivartiosto muistuttaa tarkastamaan veneen tekniikan säännöllisesti. Hätätilanteessa merellä saat avun nopeimmin soittamalla meripelastuksen hätänumeroon 0294 1000, jolloin puhelusi ohjautuu lähimpään meripelastuskeskukseen, Helsinkiin tai Turkuun. Meripelastuksen hätäpuhelun voit soittaa myös 112-sovelluksesta.

Suomenlahden merivartioston yksiköt suorittivat vesiliikenteenvalvontaa muiden viranomaisten kanssa. Niiden yhteydessä havaittiin 7 epäiltyä vesiliikennejuopumusta. Lisäksi valvonnassa tavattiin joitain seuraamuksiin johtaneita varustepuutteita, kuten puuttuvia pelastusliivejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.