Teemu Kejosesta Askolan kunnanjohtaja: "Nyt täytyy valita kumman tehtävän otan vastaan, Karkkilan vai Askolan"

Askolan kunnanjohtajaksi valittu Teemu Kejonen Evijärven kunnantalon edustalla. arkisto/Sanna Syrjälä

Sampsa Hannonen

Askolan kunnanvaltuusto äänesti kolmellatoista äänellä Teemu Kejosen uudeksi kunnanjohtajaksi. Äänestys suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä.

Kejonen on myös valittu Karkkilan kaupungin talousjohtajaksi, eikä ole vielä tehnyt päätöstä kumman viroista ottaa vastaan.

– Poikani asuu Karkkilassa tällä hetkellä, ja hän on luonani viikonloppuisin ja koulun loma-aikoina. Nyt täytyy valita, kumman tehtävän otan vastaan, Karkkilan vai Askolan, vihjaa Kejonen.

Diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Kejosella on noin kymmenen vuoden kokemus kuntapolitiikasta. Hän on työskennellyt kahden kunnan johdossa - Rääkkylässä ja Evijärvellä. Kejonen on tämän hetkinen Evijärven kunnanjohtaja.

Tuoreella kunnanjohtajalla on myös kokemusta Muuramen kehitysjohtajan tehtävistä.

– Luulen, että vahvuuteni ovat taloudessa ja kunnan kehittämisessä. Erityisesti yritysten kanssa tehtävässä yhteistyössä, kertoo Kejonen.

Korona runtelee tällä hetkellä kuntien taloutta. Kejosen mukaan taikatemppuja viruksen luomaa talousahdinkoa vastaan ei ole.

– Ei ole varmasti mitään yksiselitteistä vastausta, mitä tulisi tehdä. Lähden siitä ajatuksesta, että koronan vaikutukset tulevat näkymään myöhemmin vielä selkeämmin. Tarkka taloudenpito on nyt tällä hetkellä avainasemassa.

Kunnanjohtajan viran juhlistamista Kejonen ei ole vielä miettinyt.

– En ole itseasiassa miettinyt tätä mitenkään. Viikonloppuna varmaan ehtii vähän juhlistamaan.

Kunnanvaltuusto äänesti Kejosen varalle henkilön, jos hän on estynyt vastaanottamaan työtehtäväänsä. Varasijalle kunnanjohtajan virkaan valittiin kahdellatoista äänellä Eteva-kuntayhtymän hallintopäällikkö Kalle Eklund.

Artikkelia korjattu 24.6. klo 13.26. Kejosen poika ei asu hänen luonaan vuoroviikoin, vaan viikonloppuisin ja koulun loma-aikoina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut