Liikennepalsta: Pöpelikön kätkemä kärkikolmio ei varoita kulkijoita – oletko ajanut tästä sitä huomaamatta?

Väistämisvelvollisuus voi tulla yhtä puskista kuin missä on liikennemerkki. Porvoon Autokoulu

Porvoossa Tuomarinkartanonkadulta Wittenberginkadulle tultaessa on autoilijoilla kärkikolmio, joka on täysin piilossa pensaikossa. Onko tämä ihan ok?

Tilanne on todella vaarallinen. Kyseinen risteys on vaarallinen, vaikka väistämisvelvollisuus risteyksessä (kärkikolmio) näkyisi. Myös suojatiestä kertova liikennemerkki on täysin piilossa. Tilanteen korjaaminen vaatii pikaisia toimia.

Polkupyöräilijät ajavat usein kyseisessä paikassa kovaa, koska heillä on alamäki ja tieto siitä että Tuomarinkartanon kadulta tulevien kuuluisi väistää heitä.

Tuomarinkartanon katua ajaville ainoa vinkki siitä, että heidän tulisi olla valppaana kevyen liikenteen suhteen, on tällä hetkellä asfalttiin maalattu suojatie.

Kärkikolmio on tuotava ensitilassa esiin ja samalla tietysti saadaan suojatiestä kertova liikennemerkki esiin. Lisäksi kyseisessä tilanteessa olisi suositeltavaa ottaa käyttöön polkupyöräilijöistä kertova lisäkilpi autoilijoiden huomion lisäämiseksi.

Porvoon Autokoulun liikenneopettajat Helen Högström ja Miko Högström vastaavat liikennesääntöihin liittyviin lukijoiden kysymyksiin. Lähetä kysymyksesi toimisto@porvoonautokoulu.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.