Joko ehdit jynssäämään mattoja? – Vielä on kuivatukselle otollinen hellesää – tässä lista pesupaikoista Porvoossa ja Loviisassa

Matonpesupaikka löytyy myös pienkunnista. Pornaisissa osoite on Pienteollisuustie 2, Askolassa Nietoontie 79, Pukkilassa Koskikuja 2 ja Lapinjärvellä Järvitie 4. Arkisto / Minna Raita

Mattojen peseminen ulkona veden ääressä on hauskaa puuhaa ja hellekeleillä pienimmät matoista kuivuvat muutamassa tunnissa. Parasta olisi pestä matot viemäröidyllä pesupaikalla.

Jos peset mattojasi ranta-alueilla, järjestä pesupaikka kuivalle maalle. Siten pesuvedet eivät valu suoraan vesistöön, vaan huuhteluvedet imeytyvät maahan.

Vältä fosfaattipitoisia pesuaineita, sillä ne rehevöittävät vesistöjä. Tahrojen poistoon ja värien kirkastamiseen sopii etikka. Oletko kokeillut?

Porvoossa on seitsemän matonpesupaikkaa, joissa on useita pieniä ja suuria altaita., maksutta toimivat vesihanat, mattomankeli ja kuivatusorsia.

Porvoon pesupaikat ovat Tolkkisissa (Korpisuontie), Gammelbackassa (Hamarintie), Sakta fartenissa (Rantakatu), Tarkkisissa (Humlantie), Suomenkylässä (Kylärannantie), Kerkkoossa (Pumppaamo) ja Hinthaarassa (Kuninkaantie).

Loviisan paikat sijaitsevat Kiramossa (Kiramontie), Sahaniemessä (Vanha Sahatie), Valkon Sistolanrannassa (Ilmarisentie), Pernajan kirkonkylässä (Pernajantie), Koskenkylässä (Staffaksentie), Isnäsissä (Isnäsintie), Kuggomissa (Haddomintie) ja Sävträskissä (Bäckasinkuja). Vesihanat ovat avoinna kello 06–22.

Moni paikoista on uimapaikan tai urheilualueen vieressä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.