Pilvijärven uimarannalla ei suositella uimista – vedessä havaittu korkeita bakteeripitoisuuksia

Sipoon Pilvijärven uimarannalla ei nyt suositella uimista. Uusintanäytteen tulokset valmistunevat maanantaina. Outi Paappanen

Perjantaina varmistuneiden tulosten mukaan Sipoon Pilvijärven uimarannalla ei suositella uimista tällä hetkellä.

Uimarannalta keskiviikkona 24.6. otetussa vesinäytteessä on todettu korkeita pitoisuuksia ulosteperäisiä bakteereja.

Rannalla ei havaittu näytteenoton yhteydessä mitään tavallista poikkeavaa. Helteiden vuoksi rannan käyttö on ollut tavanomaista suurempaa.

Uimaveden laadun kehittymisen seurantaa varten perjantaina otetun uusintanäytteen tutkimustulokset valmistunevat maanantaina 29.6.

Näytteiden tuloksista ja veden uimakelpoisuudesta tiedotetaan Porvoon ympäristöterveydenhuollon internetsivulta löytyvästä "Veden laadun valvonta rannoilla"-excel-taulukosta. Muutoksista suositukseen tiedotetaan myös Sipoon verkkosivuilla.

Ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen veden laatua Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa ja Sipoossa. Rannan ylläpitäjä vastaa uimarannan siisteydestä ja turvallisuudesta.

Uimavedestä tutkitaan ulosteperäiset bakteerit. Näytteenoton yhteydessä tarkastetaan rannan yleinen siisteys ja sinilevätilanne.

Uimavesinäytteiden tulokset ja sinilevähavainnot ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla ja ympäristöterveydenhuollon nettisivuilla.

Uimarantojen käyttäjät voivat ilmoittaa havainnoista terveydensuojeluun sähköpostitse osoitteeseen ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi tai puhelimitse päivystävälle terveystarkastajalle arkisin kello 9-12 puh. 040 168 8844.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut