Ulf Backman on kuollut – pitkän linjan porvoolaispäättäjä kirjoitti myös Uusimaasta tutut Uffen ravivinkit 35 vuoden ajan

Ulf Backman (1952-2020) oli toisen polven porvoolaispäättäjä. Arkisto / Juha Perämäki

Porvoon seudulla vuosikymmenten ajan asuntopäällikkönä, kunnallispoliitikkona ja raviasiantuntijana tunnettu Ulf Backman on kuollut. Vuonna 1952 syntynyt Backman nukkui pois pitkällisen sairastamisen uuvuttamana 22. kesäkuuta Porvoon sairaalassa.

Backman teki työuransa Porvoossa virkamiehenä. Hän työskenteli Porvoon maalaiskunnan asuntosihteerinä 1979–1996 ja Porvoon kaupungin asuntopäällikkönä vuodesta 1997 alkaen.

Hänen kunnallispoliittinen uransa sekä maalaiskunnassa että kaupungissa oli myös komea. Backman toimi RKP-valtuutettuna maalaiskunnassa 1983–1996 ja uudelleen kaupungissa 2009–17. Hän vaikutti valtuustoryhmän puheenjohtajanakin molempina kausina.

Ulf oli toisen polven porvoolaispäättäjä – kotona oli aina puhuttu yhteiskunnallisista asioista. isä Helge ja äiti Raili olivat aikaan aktiivipoliitikkoja Porvoon maalaiskunnassa ja vaimo Gunilla teki päätöksiä Porvoon valtuustossa 2001–08.

Backman kirjoitti Uusimaa-lehteen Uffen ravijuttuja vuodesta 1985 asti ja Uffen ravivinkkejä aina koronaviruspandemian puhkeamiseen saakka.

Hän oli taitava sanankäyttäjä sekä puheessa että tekstissä. Uusimaan haastattelussa (UM 10.6.2017) hän muistutti mottonaan, että valta ei ole sama kuin oikeus.

Backman oli ammattiliitto Jytyn pitkäaikainen puheenjohtaja Porvoon seudulla ja osallistui päätöksentekoon taloyhtiöissä, urheiluseuroissa ja monissa muissa yhteiskunnallisissa elimissä.

Backmania jäi kaipaamaan vaimon, pojan ja kahden lapsenlapsen lisäksi suuri joukko sukulaisia, ystäviä ja tuttavia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.