Kuntoportaat loppusuoralla

Kuntoilijoille koittaa pian riemun päivä, kun Kokonniemen laskettelukeskuksessa keväällä aloitettu kuntoportaiden rakennusurakka saadaan päätökseen. Kuntoportaat valmistunevat tänään maanantaina.

– Virallinen käyttöönotto on tällä tai seuraavalla viikolla, sanoo tarjouskilpailun voittaneen ATL-Rakennushuollon hallituksen puheenjohtaja Sebastian Lönnqvist.

Espoolainen ATL-Rakennushuolto on tehnyt vuosien ajan urakoita Porvoon kaupungille. Puurakentaminen kuuluu firman keskeisiin osa-alueisiin.

Lönnqvist kertoo projektin sujuneen kaikin puolin hyvin.

– Tämä on ollut hauska projekti, joka on edennyt hyvin. Työntekijät ovat olleet taitavia ja töitä on tehty ilolla, varsinkin tällaisilla ilmoilla. Olen tyytyväinen tulokseen.

– Portaat olisivat valmistuneet jo perjantaina, mutta harmittavan 20 metrin puutavaran puutteen vuoksi loppusilaus jäi alkuviikkoon, Lönnqvist jatkaa.

Rinteen jyrkkyyden takia perustukset, mittaukset ja rakentaminen on tehty täysin paikan päällä.

Kuntoportaat on rakennettu painekyllästetystä puusta. Niissä on yksi kaide ja kaksi levähdysaluetta. Portaiden vieressä on polku kivituhkasta.

Valaistuksesta on huolehtinut kaupunki.

Porvoon sivistyslautakunta päätti kuntoportaista joulukuussa ja niiden kokonaiskustannus on noin 250 000 euroa. Porvoon kaupungille myönnettiin paljon puhuttaneeseen hankkeeseen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta 50 000 euroa valtionavustusta.

Kuntoportaat ovat nimensä veroiset. Kokonniemen laskettelumäen huipulle kohoavissa kuntoportaissa on noin 350 askelmaa kavuttavana.

Portaiden leveys on 1,6 metriä ja pituus 200 metriä. Ala- ja ylätasanteen korkeusero on noin 50 metriä.

Kuntoportaille ei tule talvikunnossapitoa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut