Pilvijärvellä voi taas uida – viranomainen: "Muista kuitenkin hyvä hygienia, jotta taudit eivät leviäisi"

Viranomaiset ovat purkaneet kehoituksen välttää uimista Pilvijärvellä. Arkistokuva. Mia Tadic

Ulla Yliherne

Viranomaiset ovat poistaneet viime perjantaina 26. kesäkuuta Sipoon Pilvijärven uimarannalle antamansa kehotuksen välttää uimista kyseisellä rannalla.

Sipoon uimarantojen vesinäytteistä vastaavan Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuollon mukaan perjantaina 26. kesäkuuta otetussa uusintavesinäytteestä ulosteperäisten bakteerien määrää oli taas sallituissa rajoissa. Tuoreimmat tulokset valmistuivat tänään maanantaina 29. kesäkuuta.

Pilvijärven uimarannalta keskiviikkona 24. kesäkuuta otetussa vesinäytteessä löydettiin korkeita pitoisuuksia ulosteperäisiä bakteereja.

– Suolistobakteerien runsas esiintyminen voi olla merkki siitä, että myös tautia aiheuttavia mikrobeja esiintyisi vedessä normaalia enemmän, kunnan lähettämässä tiedotteessa kerrotaan.

Rannalla ei havaittu näytteenottojen yhteydessä mitään tavallista poikkeavaa. Helteiden vuoksi rannan käyttö on ollut tavanomaista suurempaa.

– Uimarannalla voi siis jälleen uida normaalisti. Nyt, kun uimarannoilla on paljon ihmisiä kerralla, on hyvin tärkeää kiinnittää huomiota muuhun hygieniaan, etteivät sairaudet pääse leviämään. Sairaana tai vatsaoireisena ei uimarannalle tule mennä. Vessakäynnin jälkeen kädet tulee pestä, mutta muualla kuin uimavedessä, samoin vaippaikäisten pyllyt tulee pestä muualla, ympäristöterveydenhuollon palvelupäällikkö Tiina Tiainen muistuttaa tiedotteessa.

Sairaana tai vatsaoireisena ei uimarannalle tule mennä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut