Hasselholman uimarannan kaivovesi tulee keittää ruoka- ja juomavedeksi – peseytyä voi, mutta kädet desinfioitava pesun jälkeen

Hasselholman uimarannan vedessä voi uida, mutta sitä ei pidä juoda ainakaan ennen 9. heinäkuuta, kunnes seuraavat testitulokset varmistuvat. Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Hasselholman uimarannan kaivovedestä 23. kesäkuuta otetussa näytteessä on todettu koliformista bakteeria.

Koliformiset bakteerit kertovat pinta- tai sadevesien pääsystä kaivoon. Maanantaina 29. kesäkuuta valmistuivat 25. kesäkuuta otetun uusintanäytteen tulokset. Vedessä todettiin koliformisten bakteerien määrän lisääntyneen, sekä viitteitä myös ulosteperäisestä saastumisesta.

Tiedossa ei ole, että bakteerit olisivat aiheuttaneet sairastumista.

Hasselholman kaivovettä on käytetty uimarannan vesipisteissä wc-tiloissa, grillikatoksessa ja saunassa, joka kuitenkin on tänä kesänä suljettu.

Lisäksi kaivovesi on ollut kioskiyrittäjän käytössä, jolle on annettu vedenkäyttöä koskevat ohjeet erikseen. Uimarannalle on lisäksi viety veden käyttöä ohjeistavat tiedotteet.

Uimarannan kaivovettä voi käyttää peseytymiseen, mutta käsienpesun jälkeen tulee käyttää lisäksi käsiä desinfioivaa ainetta.

Juomavetenä vettä ei saa käyttää, vaan rannalle tulee ottaa omat vesipullot mukaan tai käyttää kioskin palveluita. Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa myöskään huuhdella keittämättömällä vedellä.

Kaivoa ja sen vesiputkia puhdistetaan perjantaista alkaen kemikaaleilla. Vettä ei pidä käyttää lainkaan lauantaina 4. heinäkuuta, jolloin putkia huuhdellaan.

Veden voi ottaa taas normaalisti käyttöön, kun tutkimuksin on varmistettu sen turvallisuus. Seuraavan kerran näyte otetaan tutkimuksiin 6. heinäkuuta. Tulosten saanti kestää vähintään kolme päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Polkeeko Porvoon psykiatrinen osasto huumeriippuvaisten ihmisoikeuksia? Päihdehuollon asiantuntijat ja potilaat arvostelevat klinikan toimia
 2. Mitä ihmettä? Hevonen jäätelöllä Vanhassa Porvoossa – suomenhevonen Karvas pitää appelsiinisorbetista
 3. Punaisesta bussista saa ostaa höyryäviä lihiksiä – Sari Syrjäkarin kahvilaunelma sai pyörät alleen
 4. Tanska taipui finaalissa – Hollanti otti historiansa ensimmäisen naisten jalkapallon EM-kullan
 5. Panttiarpajaisilla autettiin 24 vähävaraista porvoolaisperhettä – pullonpalautusautomaatilla voit auttaa nappia painamalla
 6. Saara Lång, kolumni: Kylien kaupunki Loviisa
 7. Mustikkaämpäreitä voi alkaa kaivella esiin – sadosta tulossa keskinkertainen tai hieman tavanomaista parempi
 8. Näköislehdessä tänään: "Ihan puhtaasti asennevammaa" – Suomen vaarallisimmassa ammatissa olevan Jani Paukun mukaan rekkakuskit tekevät liian pitkää päivää ja ottavat turhia riskejä
 9. Uniikki unelma – Jokirannan porvoolaisvalmisteinen mysteeripaatti on ainoa laatuaan Suomessa
 10. Tämä kesä vietetään kotimaassa – matkasuunnitelmat ovat nyt maltillisia
 11. Yhteishenki pitää porukassa mukana - Namikan seniorit lentopalloilevat innokkaasti ympäri vuoden
 12. Mervi Kovero pettyi tangofinaalin tulokseen – "Mutta minkäs tälle voi"
 13. Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti – vuorokaudessa yli 65 000 uutta tartuntaa
 14. Taas yksi koronaton päivä Porvoossa
 15. Tilastot: Itä-Uudellamaalla on 12 mökkiläisten valtakuntaa, joissa vakiasukkaat ovat vähemmistönä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.