Pukkilan tonttikauppa elpyi vuosien hiljaiselon jälkeen – "Varmaan tämä koronavirustilanne on syynä"

Valtuusto: Pukkilasta kysellään taas tontteja ja kauppojakin on jo tehty.

Pukkilan idyllinen maalaismaisema kiinnostaa taas omakotitalon rakentamisesta haaveilevia. Valtuusto laittoi tontteja alemyyntiin ostohaluja vauhdittaakseen. Kuvituskuva. Arkisto/Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Pukkilan kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti jatkaa eri puolilla kuntaa sijaitsevien omakotitonttien alennusmyyntikampanjaa, joka jatkuu ensi vuoden loppuun asti.

Keskustelun kuluessa valtuutettu Lennu Sajomaa (ps.) esitti toukokuussa tekemässään aloitteessaan ehdottamiaan ja kunnanhallituksen jo torppaamia hintoja tonteille. Esitys raukesi valtuustossa kannattamattomana. Sajomaan esittämät tonttihinnat olivat 2 000–5 000 euroa per tontti. Savijoelta voisi ehdotuksen mukaan myydä omakotitontin kahdella, Pukkilanmäeltä viidellä tuhannella.

Viideltä eri alueelta Pukkilasta tulee myyntiin useita eri tontteja, joista osa tulee huutokaupattavaksi Kuutamolla-tapahtumassa 22. elokuuta – sikäli, kun niitä sinne asti riittää myytäväksi.

Puheenjohtaja, talousneuvos Eino Saarikko (kesk.) kertoo tonttien menneen aiemmin huonosti kaupaksi, mutta nyt on tilanne toinen.

– Tänä vuonna on jo kaksi myyty ja useampi kauppa on vireillä, mutta kauppakirjoja ei ole vielä tehty. Varmaan tämä koronavirustilanne on syynä, että nämä kaksi kääpiökuntaa Pukkila ja Myrskylä kiinnostavat, kuten lehdet ovat joskus kirjoittaneet. Eihän tämä Pukkila ihan syrjäseutua ole, vaikka onkin Uudenmaan maaseutua.

Alekampanjointi alkoi pari vuotta sitten. Saarikon mukaan joillakin nyt myynnissä olevista alueista on enää kaksi tai kolme tonttia myynnissä. Vuodesta 1969 lähtien kunnanvaltuustossa istunut puheenjohtaja kertoo aiemmin olleen ongelmana sen, ettei kunta meinannut saada ostettua yksityisiltä tontteja varten kaavoitettavaksi kelpaavia maa-alueita.

Tänä vuonna on jo kaksi myyty ja useampi kauppa on vireillä.

Valtuuston puheenjohtaja Eino Saarikko.

– Eihän niitä tontteja voi joka paikkaan tehdä. Sitten tilanne parani. Parhaimmillaan meillä oli 57 rakennuskelpoista tonttia myynnissä, Saarikko toteaa.

Pukkilassa on tällä hetkellä myytävänä 33 asemakaavatonttia, joista alennuskampanjassa on mukana 17 tonttia.

Kunnanjohtajan virkaa ainakin loppuvuoden sijaistava ex-ministeri Juha Rehula on tyytyväinen kahteen jo syntyneeseen kauppaan monen vuoden hiljaiselon jälkeen.

– Kyselyjä on ollut ja kiinnostus viriämäänpäin. Elinvoimapäällikö Katri Roivaiselle on viimeisten viikkojen aikana tullut useita yhteydenottoja.

Myyntikampanjassa on mukana 10 000 eurolla myytäviä tontteja, joita on kolme Mäntymäki II asemakaavan alueella, viisi Pukkilanmäellä ja kolme Ruoholan alueella. Ostaja saa valita tonteista mieleisensä.

Pikkumetsän ja Savijoen alueilta myydään kaikki tontit 5 000 eurolla kappale. Savijoella tontteja on kaksi ja Pikkumetsässä neljä.

Tangokuningas mukana tonttimarkkinoinnissa

Pukkilan kunnan markkinoimat tontit löytyvät verkkopalvelu Etuovi.comista. Esimerkiksi Pukkilanmäen alueen tontit sijaitsevat kirkonkylän reunan vanhalla kylämäellä, ja ovat pinta-aloiltaan 1400–2700 neliömetriä.

Kohteista on myös videoesittely, jossa on mukana myös tangokuningas Aki Samuli, joka isännöi maatilallaan Pukkilassa heinäkuun lopulla alkavia televisiosarjan kuvauksia. Kuusiosaisessa AlfaTV:llä syksyllä nähtävässä Kuninkaalliset kimpassa -sarjassa vierailee noin 40 tangokuninkaallista.

Tutustu Aki Samulin maatilan elämään Maatila Kuninkaan Valtakunta -sivustolla Facebookissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut