Pelastusrengas kolmelle rannalle lahjoituksena – Muista hätätapauksessa HRAP-sääntö

Catharina Björkell-Ahhlgren (vas.), Carolina Forsblom Lähi-Tapiolasta ja Stefan Blomqvist luovutustilaisuudessa. Lähi-Tapiola

Härkäpään ranta Loviisan Sarvisalossa sekä Sandholmsudden Pellingissä ja Kråkviken Fagerstassa Porvoossa ovat saaneet kukin pelastusrenkaan lahjoituksena.

LähiTapiola Uusimaa lahjoitti tänä vuonna viisi pelastusrengasta rannoille ja satamiin. Pelastusrenkaista kolme sijoitettiin itäiselle Uudellemaalle.

Paikkoja, jotka tarvitsisivat pelastusrenkaan, sai ehdottaa LähiTapiolalle. Catharina Björkell-Ahlgrenin ehdotus oli Härkäpää, jossa pelastusrenkaan vastaanotti hänen lisäkseen Härpe Sammfällighetin puheenjohtaja Stefan Blomqvist.

– Tänä kesänä ihmiset saattavat liikkua tavallistakin enemmän kotimaassa ja vesien äärellä, joten haluamme olla osaltamme turvaamassa ajanviettoa rannoilla ja vesillä, LähiTapiola perustelee tiedotteessaan.

– Monet saattavat kokeilla mökkeilyä tai veneilyä tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Lahjoittamalla pelastusrenkaita haluamme osaltamme tehdä suomalaisten kesänvietosta turvallisempaa, LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja Erik Valros sanoo.

Suomessa hukkuu vuosittain keskimäärin 150 ihmistä. Se on asukaslukuun suhteutettuna huomattavasti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Tänä vuonna toukokuun loppuun mennessä Suomessa on hukkunut 40 ihmistä.

Suomen Uima- ja Hengenpelastusliiton toiminnanjohtajan Kristiina Heinosen mukaan kolmasosa hukkumisista tapahtuu ihmisen pudottua veteen syystä tai toisesta: jalka lipeää kalliolla, tai laiturilta, satamassa tai joen penkalta horjahtaa veteen.

Rakennetuissa paikoissa vedestä pois pääseminen saattaa olla hankalaa, jos kohdalla ei ole tikkaita tai muita rakenteita. Tällaisissa tapauksissa on tärkeää, että veteen pudonneelle voi heittää jotain kelluvaa.

Hätätapauksessa kannattaa muistaa HRAP-sääntö: Hälytä apua, rauhoitu ja rauhoittele pelastettavaa, etsi kelluttava apuväline, pelasta apuvälinettä käyttäen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.