Pakastajien mansikkasesonki on alkanut – Porvoon ja Askolan tiloilla otetaan itse marjansa kerääviä jo vastaan

Mansikkakausi on käynnistynyt. Päivän tilanne kannattaa katsoa marjatilan Facebook-seinältä tai selvittää soittamalla. Pro Luomu

Ensimmäiset mansikanpoimijat ovat olleet jo liikkeellä, mutta sesonki on Itä-Uudellamaalla vasta käynnistymässä, kertovat useat mansikanviljelijät Facebook-seinillään.

Kilohinnat ovat itsepoimituilla 5–6 euroa lajikkeesta riippuen, valmiiksi poimituista 7–8 euroa litralta. Ämpärilliseen mahtuu noin viisi kiloa.

Askolassa Uljaan tilalla (Yhdystie 276) alkaa päälajike polka jo olla kypsää.

– Itsepoiminta on käynnistynyt pikkuhiljaa tilallamme. Päivän tilanteen saat varmistettua parhaiten soittamalla. Tilapuoti palvelee arkisin 9–18 ja viikonloppuisin 9–17.

Porvoossa myös Ilolan kartanon (Illby Gårds väg 38) pelloilla valmistaudutaan ottamaan vastaan itsepoimijoita. Ajantasaisin tieto löytyy mansikkatilan Facebook-seinältä tai verkkosivuilta: illbygard.com.

Uusi-Heikkilän tilan mansikkamyyntipisteet avoinna Porvoossa Kaarenkylässä (Kaarenkyläntie 343) ja Askolassa Onkimaalla (Riitaniityntie 336), jossa on itsepoiminta jo alkanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.