Loviisan kaupunki säästää lisää - leikkurissa tulee olemaan kotihoidon kuntalisä sekä kulttuuri- ja kirjastopalveluita

Leikkurissa tulee olemaan kotihoidon kuntalisä sekä kirastopalvelut.

Loviisan kaupunginhallitus päätti eilen (2.7.) kokouksessaan hyväksyä muokatun talouden tasapainottamisohjelman vuosille 2020–2020. Kaupunki toteaa, että 2,4 miljoonaa euroa ei vastaa säästötavoitetta, ja on näin edellytetty lisäämään säästöjä kahdenkymmenen henkilötyövuoden verran. Asiasta tullaan käymään tarvittavat yhteistoimintaneuvottelut.

Kaupunginhallitus myös esittää, että lomautusten kestot vähennettäisiin kolmesta viikosta kahteen viikkoon.

Loviisa aikoo tasapainottamisohjelmassaan hakea säästöjä muun muassa palveluiden supistamisella ja henkilöstövaikutuksilla. Palveluverkon osalta tullaan lakkauttamaan Koskenkylän terveysasema, Lapinjärven terveysasema ja Haddom skolan. Suljettavaksi esitetään myös Tesjoen kirjasto ja matkailutoimisto, joka suunnitellaan siirtyväksi Lovinfon yhteyteen. Ulkoliikuntapaikkoja tullaan karsimaan.

Palveluiden tuottamisen leikkaukset tulevat näkymään muun muassa kotihoidon kuntalisän lakkauttamisena ja kaupungin omistuksessa olevien kiinteistöjen määrän vähenemisenä. 1.8.2021 alkaen esitetään kansalaisopiston kurssien määrän vähennystä 700 tunnilla. Pernajan kirjasto muutettaisiin omatoimikirjastoksi.

Talouden tasapainottamisesta kysyttiin mielipidettä kunnan työntekijöiltä sekä kuntalaisilta.

Useimmat menojen vähentämiseen kohdistuneet esimerkit koskivat tulevaisuuden asuntomessuja. Huomio kohdistui myös esimiesten ja palkattavien sijaisten määrään. Lisäksi koettiin tarvetta vähentää aamu- ja iltapäivätoiminnasta sekä kulttuuripalveluista.

Tulojen lisäämiseksi ehdotettiin tonttikaupan vilkastamista sekä veroprosentin nostoa. Yrittäjiä haluttiin myös tukea lisää.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut