Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia

Laura Heino

Koronaepidemia tuli ja perui tapahtumat, festivaalikesäkin peruuntui. Sitten tuli rajoitusten höllennykset.

Bluesfaneille ja monelle muullekin kuuluu ilouutisia, sillä Tirmo Blues tulee kuitenkin. Tällä kertaa vain pienempänä kuin koskaan aikaisemmin. Normaalisti alueella on ollut 1 800 asiakaspaikkaa.

– Menemme hallitusten määräysten ja voimassa olevien säädösten mukaan. Saamme ottaa puolet normaalista asiakasmäärästä eli yhteensä 1 000, kertoo festivaali-isäntä Marko Raikko.

Festarialue on jaettu kahteen lohkoon, joista toinen on vip-lipun ostajille. Lavan eteen kummankin lohkon väliin tulee välialuea. Kävijöitä otetaan 500 kumpaankin lohkoon. Erityissääntöjen vuoksi paikalle ei järjestetä tänä vuonna bussikuljetusta.

Käytössä on sama festarialue kuin aiemminkin. Anniskelupisteitä on suurin piirtein saman verran kuin viime vuonna, mutta ne on sijoitettu eri kohtiin.

Vip-lippulaisille on varattu terassilta oma alue. Kirsikkana kakun päälle maailman parhaimmassa ravintolassa Ranskan Mentonissa työskennellyt porvoolainen Jaakko Impiö tulee valmistamaan vippiläisille jälkiruokaa.

Menoa riittää taas takuulla. Aikataulu täsmentyy vielä ja artistikattaus täydentyy yhdellä, mutta tanssijalkaa varmuudella Tirmossa laittavat vipattamaan iltapäivällä Porvoo Big Band solisteinaan Pete Parkkonen ja Sami Saari ja turkulainen Doctors' Special. Porvoolaisväriä festarilavalle tuo Teleks. Tirmoon rantaan lipuu tänä vuonna myös Kasmir vadelmaveneellään.

Illan aikana kuullaan vielä Mambasta tuttua Tero Vaaraa. Tapahtuman huipentaa Menneisyyden Vangit, Vicky Rosti ja Freeman.

– Meillä on kova kattaus. Olen tosi tyytyväinen siihen, iloitsee Raikko, joka teki lopullisen päätöksen festarin järjestämisestä juuri ennen juhannusta.

Poikkeustilan myötä monien artistien ja bändien keikat peruuntuivat. Festari-isännän työhön esiintyjien haalimisessa se on myös vaikuttanut.

– Osa on ajatellut, että mahtavaa päästä taas keikkailemaan. Osa taas oli tehnyt päätöksen, että kasaavat yhtyeensä vasta elokuussa, Raikko kertoo.

16. kertaa järjestettävä tapahtuma polkaistaan käyntiin 18. heinäkuuta. Tapahtuma alkaa totuttua aikaisemmin ja portit aukeavat jo kello 12. Meno jatkuu puoleenyöhön saakka.

– Panostamme yhteen päivään, Raikko toteaa.

Hallituksen voimassa olevien määräysten mukaisesti järjestettävä festari takaa leppoisan kesätapahtuman mahdollistumisen tänäkin vuonna. Raikko ei halunnut katkaista traditiota.

– Tirmo Blues on kesän kohokohta saaristossa. Halusin, että festariperinne jatkuu.

Raikko kuitenkin muistuttaa, että sairaana tai oireisena ei saa saapua festareille.

Liput tulevat myyntiin tänään perjantaina kello 12 osoitteessa www.lippu.fi. Raikko suosittelee olemaan ajoissa liikkeellä, sillä ennakkolipunmyynnistä odotetaan vilkasta. Normaali lippu maksaa 35 euroa ja vip-lippu 90 euroa (sisältää seisovan pöydän, ruokajuomat, trubaduurin ja Impiön loihtiman jälkiruoan). Myös Tirmon Saaristokeskuksessa on myynnissä lippuja rajallinen määrä.

Tirmo Blues 2020

18. heinäkuuta kello 12-24.

Tirmo Blues on järjestetty jo vuodesta 2005.

Tapahtumassa on vuosien saatossa nähty esiintymässä muun muassa Erja Lyytinen, Katri Helena, Paula Koivuniemi, Anssi Kela, Arttu Wiskari, Matti Nykänen, Pelle Miljoona ja Jimmie Lawson.

Tänä vuonna lavalle nousevat Porvoo Big Band solisteinaan Pete Parkkonen ja Sami Saari, Doctors' Special, Teleks, Kasmir, Tero Vaara sekä Menneisyyden Vangit, Vicky Rosti ja Freeman.

Yleisöä otetaan paikalle yhteensä 1 000 henkeä.

Alue jaetaan kahteen lohkoon, johon kumpaankin otetaan 500 ihmistä.

Toinen lohkoista on vip-lipun ostajille.

Normaalilippu 35 euroa, vip-lippu 90 euroa (sisältää seisovan pöydän, ruokajuomat, trubaduurin ja Jaakko Impiön loihtiman jälkiruoan).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.