Panttiarpajaisilla autettiin 24 vähävaraista porvoolaisperhettä – pullonpalautusautomaatilla voit auttaa nappia painamalla

Vähävaraisen perheen lapsi tai nuori hyötyy konkreettisesti siitä, kun pulloja palauttaessa osallistut panttiarpajaisiin. Mari Koukkula

24 porvoolaisperhettä sai viime vuonna yhteensä noin 6 300 euron arvosta oppimateriaali- ja harrastustukea pullonpalautuksista kerätyillä varoilla Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelman kautta.

Vuonna 2019 pulloja palauttamalla kerättiin yli 80 000 euroa suomalaisten vähävaraisten lasten tukemiseen. Tyhjillä pulloilla ja tölkeillä on siis helppo auttaa vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria kotimaassa.

– Olen erittäin kiitollinen, että olen saanut tukea. Taloudellisesti lukio olisi ollut paljon rankempaa ja stressaavampaa ilman sitä. On ollut rankkaa tehdä töitä ja opiskella samaan aikaan. Tuen avulla olen voinut ottaa vähemmän työvuoroja, jos koulukiireitä on ollut enemmän. Toivon, että tulevaisuudessa minulla on mahdollisuus tukea muita nuoria. Kun tekee hyviä asioita, niin siitä tulee aivan mahtava fiilis, kertoo Porvoossa Pelastakaa Lapsilta tukea saanut nuori.

Panttiarpajaiset on arvonta, johon kuluttaja voi halutessaan osallistua arpajaisissa mukana olevilla pullonpalautusautomaateilla.

Arvonnan tuottoja ohjataan Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmaan, joka tukee kotimaan vähävaraisten perheiden lapsia opiskelemaan ja harrastamaan.

Vuonna 2019 Eväitä Elämälle -ohjelman kautta jaettu oppimateriaalituki oli noin 314 euroa yhdelle opiskelijalle ja harrastustuki 213 euroa yhdelle lapselle.

Tuen avulla olen voinut ottaa vähemmän työvuoroja, kun koulussa on ollut kiireitä.

Tukea saanut nuori lukiolainen

Porvoossa tuetuista lapsista 11 sai oppimateriaalitukea ja 13 harrastustukea. Kaiken kaikkiaan Eväitä Elämälle -ohjelman kautta autettiin ympäri Suomen noin 2 500 lasta.

– Porvoon paikallisyhdistys on ollut useita vuosia mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Sinä aikana olemme tukeneet useita opiskelijoita toteuttamaan haaveitaan lukio- tai ammattiopinnoissa. On ollut ilo seurata heidän menestystään ja tavoitteidensa saavuttamista, sanoo Porvoon Pelastakaa Lapset ry:n puheenjohtaja Erja Hanni yhdistyksen tiedotteessa.

– Nuoriin panostaminen on ensiarvoisen tärkeää juuri nyt, kun elämme haastavia aikoja. Koulutuksen turvin he pääsevät työhön ja merkitykselliseen elämään kiinni. Panttiarpajaisiin osallistumalla jokainen meistä voi pienellä teolla mahdollistaa suuria unelmia.

Panttiarpajaisten alkuvuonna 2020 teettämän kyselytutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen lahjoittaisi pullonpalautusrahoistaan hyväntekeväisyyteen.

Panttiarpajaiset löytyy noin 650 pulloautomaatista ympäri Suomen. Osuuskauppa Varuboden-Oslaan kuuluvia kauppoja arpajaisissa on mukana 18, joista Porvoon alueella sijaitsevat S-market Näsi Porvoo, S-market Kevätkumpu, Sale Huhtinen ja Sale Gammelbacka.

Eniten avustettiin

Varuboden-Oslan top 3 kaupat, joiden pulloautomaattien arpajaisnappia painettiin eniten kesäkuussa:

1. S-market Näsi Porvoo

2. Prisma Kirkkonummi

3. S-market Grani

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.