Näsin koronaosasto lopetetaan – pandemiatilannetta seurataan jatkuvasti ja uusi koronaosasto saadaan pystyyn tarvittaessa pikaisesti

Erillinen koronaosasto pannaan kiinni heinäkuun aikana ja koronaepäilyt ohjataan puhelinneuvonnan kautta infektiovastaanotolle. Arkisto/Outi Paappanen

Korona-pandemiaosasto Näsissä lopetetaan jo heinäkuun aikana. Tilat palautuvat ikääntyneiden ja vammaisten kotona asumista tukevan yksikön Wilhelminan käyttöön.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoisen mukaan alueelle voidaan perustaa tarvittaessa koronaosasto pikaisella aikataululla, mikäli koronatilanne muuttuu.

Porvoon kaupunki tiedottaa, että kaupungin koronatilanne on erittäin rauhallinen. Näin ollen sosiaali- terveyspalveluissa palataan mahdollisuuksien mukaan normaaleihin palveluihin.

Palvelujohtaja Kirsi Oksasen mukaan lyhytaikaishoidon käynnistyminen Wilhelminassa on erittäin tärkeää omaishoitajien jaksamisen kannalta.

– Ruorin henkilökunta on yhteydessä lyhytaikaishoidon asiakkaisiin heinäkuun aikana ja Wilhelminan toiminta käynnistyy 3. elokuuta tutun henkilökunnan voimin, Oksanen sanoo.

Koronatilannetta seurataan Porvoossa jatkuvasti ja muutoksia tehdään tarpeen mukaan. Syksystä alkaen sosiaali- ja terveystoimen yksiköt ottavat jälleen vastaan opiskelijoita työssäoppimis- ja harjoittelujaksoille.

Terveysasema on päivittänyt asiakkaiden hygieniaohjeet. Kaikkien hissiä käyttävien asiakkaiden tulee desinfioida kädet ennen ja jälkeen hissin käytön.

Ennen infektiovastaanotolle tuloa pitää soittaa koronaneuvontapuhelimeen. Infektiovastaanotoille tulevien asiakkaiden tulee käyttää suusuojainta, joita on saatavilla terveysaseman C-rapun sisäänkäynnin yhteydestä.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oirearvion kansallisessa Omaolo -palvelussa.

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä. kuumetta tai jos sinulla on vatsakipua ja/tai ripulia, pysy kotona ja soita terveyskeskuksen neuvontanumeroon. Sinut ohjataan tarvittaessa drive- in koronanäytteenottoon tai hengitystieinfektiovastaanotolle.

Koronavirusneuvonnan puhelinnumerot ovat käytössä maanantaista perjantaihin kello 8–15.30: 040 547 7764 ja 040 481 0344. Älä mene paikan päälle soittamatta ensin.

Muina aikoina voit soittaa Hus-alueen päivystysapuun numeroon 116 117, jos oireesi ovat vakavia.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut