Clean World Porvoo tulee: uusi ajankohta on 1. syyskuuta

Ympäristö: Virtuaalitapahtuma Clean World Porvoo -tapahtuma kokoaa Campukselle huippuosaajia. Vuorovaikutteisen tapahtuman ydinsanoma on, että jokainen voi tehdä jotakin.

Arman Alizad puhuu Clean World Porvoo -tapahtumassa arvoista, asenteista ja esimerkillä vaikuttamisesta. Televisiotähti, dokumentaristi ja mentoroija on suosittu ja mukaansatempaava puhuja. Vuonna 2019 Alizad vakuutti Rekry-messuilla Savossa. Paula Pohjamo

Ulla Mether

Sanomalehti Uusimaa järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa Clean World Porvoon 1. syyskuuta virtuaalitapahtumana.

Kuuntele: Teemu Sarjovaara kertoo Nesteen ilmastotyöstä

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää jo huhtikuussa Haaga-Helian Porvoon Campuksen tiloissa, mutta koronakevät muutti suunnitelmat.

Nyt Campus-toteutus on muutettu virtuaalitapahtumaksi, mutta ohjelmasisältöä ei ole muutettu, iloitsee tapahtuman tuottaja Ella Heimonen Yritysviestintä Informista. Virtuaalitapahtuman puhujina kuullaan arvostettuja asiantuntijoita ja vaikuttajia, joita kaikkia yhdistää edelläkävijyys, Heimonen muotoilee.

Roskan voi muuttaa uhkasta bisnekseksi, ja moni suomalaisyritys on niin jo tehnytkin. Kaikille avoin Clean World Porvoo -tapahtuma kokoaa Campukselle huippujoukon ympäristöosaamista. Tapahtuman ydinsanoma on, että jokainen voi tehdä jotakin.

Virtuaalitapahtuma striimataan Haaga-Helian Porvoon Campukselta verkkolähetyksenä. Tapahtuman osallistujat pääsevät seuraamaan suoraa lähetystä Campukselta esimerkiksi työpaikan tai kotiverkon kautta. Tapahtumaan on jo yli 100 ilmoittautunutta.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Porvoon kaupunki, Neste, Ensto ja Lamor.

– Kutsumme kaikki mukaan: yritykset, julkisen sektorin, kotitaloudet – myös nuoret, Heimonen toteaa.

Puhujina kuullaan arvostettuja asiantuntijoita ja vaikuttajia, joita yhdistää edelläkävijyys.

Ella Heimonen

Virtuaalitapahtumaa vauhdittaa maailmaa kiertänyt dokumentaristi ja televisiotähti Arman Alizad, joka puhuu kokemuksistaan sekä asenteista ja esimerkillä vaikuttamisesta. Alizad on palkittu muun muassa Venla Gaalassa 2019 vuoden parhaana esiintyjänä.

Korona on vienyt huomiota ilmastokeskustelusta ja ympäristöteemasta, mutta niiden painoarvo ei ole vähentynyt.

– Perusviestimme on edelleen, että jokainen voi tehdä jotain ympäristön hyväksi – vastuu ympäristöstä on yhteinen, tuottaja Ella Heimonen sanoo.

Virtuaalitapahtuma Clean World Porvoo nostaa esiin esimerkkejä ja mahdollisuuksia, mitä on tehty ja miten eri tavoin maailmasta voisi tehdä vastuullisemman ympäristön kannalta.

Edelläkävijät kertovat ratkaisuista ja esimerkeistä, joita on sovellettu Suomessa ja maailmalla.

– Ilmastonmuutos on tapahtumassa keskeinen teema, mutta olemme halunneet tarkastella ympäristöteemaa kokonaisuutena, mukana ovat myös puhdas vesi ja puhdas luonto. Esimerkiksi Itämeren sinileväongelmaan etsitään edelleen ratkaisuja, samoin muoviroskan keräämiseen meristä ja joista. Tapahtuma nostaa esiin useita merkittäviä cleantech -hankkeita, Heimonen kertoo.

Myös Porvoon kaupunki on linjannut, että se haluaa olla ilmastoasioissa edelläkävijä. Edelläkävijyys onkin virtuaalitapahtuma Clean World Porvoon vahva peruskivi.

– Joskus kuulee sanottavan, miksi Suomen pitää tehdä ympäristötekoja ja mikseivät muut tee tarpeeksi. Yksi vastaus on, että Suomessa on vahvaa ympäristöosaamista ja kilpailukykyistä teknologiaa, joten viedään me osaamistamme sinne, missä tarpeet ovat suurempia - nähdään ilmastonmuutos mahdollisuutena, Ella Heimonen sanoo.

Uusimaan verkkosivua päivitetään parhaillaan ja etelasuomenmedia.fi/cleanworldporvoo -sivulla julkaistaan pian tapahtuman ohjelma. Tapahtumaan voit ilmoittautua tästä linkistä.

Kuuntele! Uusimaan Puhdas maailma -podcastin ensimmäinen vieras Jouni Keronen aloitti maailmalla saarnaten ja tuo nyt viestiä pääministerin pöydästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Viides koronaton päivä Porvoossa  – kaupunki valmistelee maskien jakelun käynnistämistä
 2. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi päällikkö tulee Hämeestä
 3. Tehyn puheenjohtaja, Millariikka Rytkönen, kolumni: Minulla on unelmia
 4. Crossfyre soittaa kesän ainokaisen porvoolaisella huoltoasemalla – yhtyeen perustajajäsen Danny Liljestrand näkee Yhdysvallat mahdollisuuksien maana, jos on ahkera
 5. Porvoo suunnittelee äänestys- alueiden vähentämistä – keskustaryhmä ärähti jo Pohjois-Porvoon puolesta
 6. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 7. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 8. Smaku järjestetään, mutta päätapahtuma jää väliin – luvassa monipuolinen kattaus makuelämyksiä
 9. Fortum aloitti YVA-menettelyn Loviisan ydinvoimalaitoksen jatkoluvasta - päätökset jatkosta parin vuoden kuluessa
 10. 598 ekaluokkalaista lähti koulutielle keskiviikkona
 11. Porvoolainen Lamor hermostui kasvomaskien hintoihin – alkaa myydä suojaimia "järkihintaan"
 12. Koronatestejä otetaan Näsissä pian joka kolmas minuutti – vastauksissa viivettä
 13. Porvoolaisyritykset hakeneet vaisusti valtion kustannustukea koronan vuoksi – "Jokainen euro on tärkeä"
 14. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 15. Poliisia pakoon lähtenyt vaaransi liikenteen Porvoossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.