Mitä ihmettä? Hevonen jäätelöllä Vanhassa Porvoossa – suomenhevonen Karvas pitää appelsiinisorbetista

Suomenhevonen Karvas pysähtyi jäätelölle Tykkipuistossa. Raisiolaisen Marja-Liisa Aaltosen tarjoama basilikajätski ei kuitenkaan ollut hevosen mieleen. – Appelsiinisorbetti on hänen suosikkinsa, hoitaja Taru Varpula kertoo. Laura Heino

Laura Heino

Vanha Porvoo kuhisi väkeä ja matkailijoita perjantaina. Läheiset parkkipaikat täyttyivät autoista, kauppojen ovet kävivät ja ravintoloihin oli pitkiä jonoja.

Kesäisenä päivänä myös jäätelö teki kauppansa ja kioskeille jonotettiin ahkerasti. Tykkipuiston jäätelökioskille perjantaina saapuneet hieraisivat silmiään, sillä jäätelöä oli tullut nauttimaan myös ei-niin-tavanomainen asiakas.

Maarissa laiduntava 24-vuotias suomenhevonen Karvas oli päivälenkkinsä päätteeksi haistanut tutun jäätelöpaikan. Karvas oli ulkoilemassa selässään hoitajansa Taru Varpula.

Karvas sai jäätelökioskin asiakkaiden huomiota osakseen. Raisiolainen matkailija Marja-Liisa Aaltonen tarjosi jäätelönsä loppuja hevoselle.

Karvas on kuitenkin hyvin tarkka jäätelönsä mausta eikä basilika oikein maistunut suomenhevoselle.

– Appelsiinisorbetti on hänen suosikkinsa, Varpula kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.