Näköislehdessä tänään: "Ihan puhtaasti asennevammaa" – Suomen vaarallisimmassa ammatissa olevan Jani Paukun mukaan rekkakuskit tekevät liian pitkää päivää ja ottavat turhia riskejä

Kuljetusalalla kuolee vuosittain työtapaturmissa 4–5 ihmistä. Jani Paukku on rekkamiehen poika, joka hakeutui alalle, koska halusi nähdä maailmaa. Paukku on kertaalleen ryöstetty ja kerran suistunut tieltä, mutta pahempaa ei ole tapahtunut. Paukku ei luota tuuriin vaan on työssään erityisen varovainen. Hän sanoo, että kiireinen työtahti ei ole ainoa syy runsaisiin työpaikkakuolemiin.

– Tällä alalla näkee paljon kuljettajien välinpitämättömyyttä. Ihan puhtaasti asennevammaa. Rekkojen turvalaitteista ei ole apua, jos huolellisuutta ei saada lisättyä.

Aerobic muutti naisten liikunnan täysin 1980-luvulta lähtien. Entiseen naisvoimisteluun verrattuna auerobic oli kuin rock'n'rollia, sanoo asiantuntija.

1800–1900-lukujen taitteessa suomalainen Terijoki oli lomaparatiisi vailla vertaa. Pikkukaupunki eli tavattoman kansainvälistä elämää, ja sen huvittelumahdollisuudet olivat laajat. Suomalaisen vapaamielisyyden ansiosta kaupunki houkutti sekä taiteilijoita että vallankumouksellisia, joista kuuluisimmat olivat Ilja Repin ja V.I. Lenin.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.