"Koskaan en ole nähnyt täällä näin valtavasti väkeä" – iltakirppikset starttaavat keskiviikkona Porvoon Länsirannalla

Ihmiset vaikuttavat viimeistään nyt hoksanneen Länsirannan kirppistapahtumat. Tapani Mansikkala

Outi Paappanen

Länsirannan kirpputorilla kävi sunnuntaina ennennäkemätön kuhina. Paikalla olleet vakiokävijät hämmästelivät, etteivät olleet nähneet kirpputorilla aikaisemmin näin valtavaa kansainvaellusta. Myös myyjiä – ensikertalaisiakin – oli tavallista enemmän ja tavarat kävivät hyvin kaupaksi.

– Olimme ystäväni kanssa paikalla alkuiltapäivästä, jolloin homma alkaa yleensä osoittaa hiipumisen merkkejä, mutta nyt paikka vallan kuhisi ihmisiä, sanoo eräs paikalla ollut porvoolainen konkarikävijä.

– Saattaa olla, että koronalla on osuutensa tapahtuman äkillisessä suosiossa, kun muita rientoja on nyt tavallista vähemmän, hän pohti.

Länsirannan kirpputoritapahtuma elää jo kolmatta kesäänsä, mutta ihmiset ovat ilmeisesti vasta nyt hoksanneet sen laajemmassa mittakaavassa.

Tapahtumalla ei ole varsinaista järjestäjää, vaan sen toteutuminen on myyjien omaehtoisuuden – ja sään – varassa. Tiedotus kulkee sosiaalisen median ja paikallislehtien tapahtumapalstojen välityksellä.

– Hankaluutena on edelleen saada tietoa perille. Kaikki myyjät kun eivät ole Facebookissa ja mukana on paljon iäkkäitä ihmisiä, sanoo Hannele Öster, joka on yksi Länsirannan kirppismyyjät -ryhmän ylläpitäjistä ja tapahtuman alullepanijoista.

Osa on kovasti havitellut iltakirppistä.

Länsirannalla olisi mahdollisuus myydä kirpputoritavaraa vaikka viikon jokaisena päivänä kello 07–21. Käytännön syistä myyntipäiväksi on vakiintunut sunnuntai, sillä yksin paikalle ei ole kovin kannattavaa lähteä. Myyjät huhuilevat toisiaan etukäteen Facebook-ryhmässä.

Tällä viikolla tapahtuma laajenee keskiviikkoiltoihin. Ensimmäinen sovittu iltakirppis järjestetään tulevana keskiviikkona kello 17–21 – säävarauksella tietenkin.

– Osa on kovasti havitellut iltakirppistä. Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa yhteisistä pelisäännöistä. Tänä kesänä Länsirannalla on ollut toistuvasti peräkärrymyyntiä, mikä ei ole sallittua. Sääntöjen noudattaminen on tärkeää, jotta kaupunki ei vie meiltä lupaa, Öster huomauttaa.

Myös auton pysäköiminen hiekka-alueelle on sakon uhalla kielletty. Alueella voi pysähtyä tavaroiden purkamisen ajaksi, mutta sen jälkeen auto on siirrettävä muualle.

Myös Porvoon kauppatorilla saa tätä nykyä myydä kirpputoritavaraa. Ensimmäinen kirpputori järjestettiin menneenä sunnuntaina. Myyntipaikka maksaa kymmenen euroa.

– Tori on sijainniltaan parempi, sillä siellä liikkuu luonnostaan enemmän ihmisiä. Ehdotin sitä kaupungille alunperin kirpputorin paikaksi, mutta kaupunki osoitti meille länsirannan. Tapahtuman alkuperäinen tarkoitus on, että kirpputorille voi tulla myymään vaikka yksittäisen kenkäparin, mutta eihän siitä hyvästä kannata kymmentä euroa maksaa. Aika näyttää, hajauttaako tori kirppismyyntiä, Öster sanoo.

Säännöt haltuun Länsirannalla

Kirpputoripaikat on tarkoitettu ainoastaan käytetyn tavaran myyntitoimintaan.

Myyntipaikan koko noin 2x2 metriä.

Betoniporsaat kirppari alueen rajana

Hiekka-alueella on pysäköintikielto.

Tavaraa ei saa myydä autosta tai peräkärrystä. Oma pöytä tai viltti mukaan

Myyntipaikka on maksuton.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut