Porvoon hoivakotien ovet avautuvat hiljalleen omaisten vierailuille

Ann-Sofie Silvennoinen on ollut yllättynyt siitä, miten vähän tapaamisista on loppujen lopuksi tullut kyselyjä hoivakoteihin. Outi Paappanen

Outi Paappanen

Porvoo avaa pikkuhiljaa omaisten vierailumahdollisuuksia vanhusten hoitokodeissa. Aluksi mahdollistetaan vierailut sellaisten asukkaiden huoneissa, joiden on ollut hankala päästä ulkotapaamisiin.

– Tapaamisaika on tunti ja vierailusta sovitaan etukäteen hoitoyksikön henkilökunnan kanssa, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Kaupunki antaa vierailuja koskevan ohjeistuksensa hoitokodeille perjantaina.

– Uusi vierailukäytäntö koskee vajaata kymmentä hoivakodin asukasta pääasiassa ostopalveluyksiköissämme. Heidän kohdallaan tapaamisissa on hyödynnetty koronan aikana videopuheluita ja henkilökunta on etsinyt vaihtoehtoisia tapoja hoitaa omaisten tapaamiset. Kaupungin omissa yksiköissä tiedän henkilökunnan esimerkiksi siirtäneen asukkaita ulkoterassille kapeammilla suihkupedeillä, joihin on sijattu lakanat.

Seuraavaksi sote-johtoryhmässä aloitetaan keskustelu hoivakotien ovien avaamisesta vierailuille yleisemmin.

– Avaamme vierailumahdollisuuksia hallitusti. Vielä yleinen suositus on, että hoivakodeissa ei vierailla sisällä. Saattohoitopotilaita omaiset ovat toki päässeet tapaamaan tähänkin asti, Silvennoinen sanoo.

Koronaosaston sulkeminen oli Silvennoisen mukaan askel omaishoitajien tukemisen suuntaan, kun tilat vapautuvat jälleen Wilhelmiina-yksikölle.

Koronatestauksiin ei ole tulossa muutoksia.

Näsin terveysasemalla on Silvennoisen mukaan yhä kiireisiä päiviä, vaikka uusia tartuntoja ei ole Porvoossa todettu nyt viikkoihin. Testejä otetaan noin 170–180 kappaletta viikossa, määrissä on päiväkohtaisia eroja.

– Tilanne on todella hyvä. Juhannuksesta selvittiin ja nyt on paras lomakausi meneillään. Olemme toki varautuneet siihen, että tilanne voi muuttua syksyllä. Nyt haluamme normalisoida toimintoja, jotta voimme valmistautua syksyyn ja mahdolliseen toiseen aaltoon, Silvennoinen sanoo.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut