Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viihde vieköön, presidentti Trumpkin vierailee Porvoossa – revyyssä tapetilla mm. kuntoportaat ja Ruskis

Musiikkia, laulua, naurua, imitaatiota, dragtaidetta ja sketsiviihdettä Porvoo-sopassa. Sellainen on Taidetehtaalla pian nähtävä Porvoon Kesäteatterin eli Juha ja Satu Laitilan sekä Antti Taipaleen revyy.

Lavalla pyörähtelevät muun muassa Trump, Elvis, Kaija Koo, Danny, Katri Helena, Erika, Presidentti Tartsi, Alma, Pikku Myy, Carola Häggkvist ja Arttu Wiskari. Porvoon Bling Bling Bloggari on innolla mukana, vaikka ei aina tiedä, missä mennään.

Starasäihkeen ohella Porvoossa puhuttavat aiheet ovat vahvasti läsnä. TV1:n klassikkosarja Iltamien hengessä vietetään Pilkamia. Porvoon Pilkamat nostavat esille muun muassa uuden hotellin, joka on puhututtanut jo 10 vuotta. Ruskistakaan ei ornitologi linturunoineen unohda. Kirkon sisäänpääsymaksustakin saadaan juttua.

– Meillä on ajankohtaisia asioita maallisesti ja maailmallisesti. Porvoosta tulee mainituksi muun muassa kuntoportaat, joka on Porvoossa uutta, mutta tuttua jo muualla. Myös presidentti Trump poikkeaa Porvoossa, Juha Laitila kertoo.

Porvooväriä on myös miksauspöydän takana. Miksaaja Pete Kinnuselta ja Laitilalta löytyy ainutlaatuinen yhdistävä tekijä. Molemmat ovat olleet Danny Show’ssa; Laitila 1975 ja Kinnunen 1980-90-luvuilla.

Esitykset ovat tilavassa, esteettömässä ravintola Fabrikenissa. Myynnissä on myös tavallisen lipun lisäksi show&dinner ja show&hotel -paketteja.

Kun katselee maailmaa kirjoittajan ja koomikon silmin, näkee paljon yllättäviä yhdistelmiä, joista muodostuu käsikirjoituksiin hyviä leikkauksia.

Juha Laitila

Laitila itse on vanhantyylisen huumorin ystävä. Huumorin ammattilainen pitää asioiden ylösalaisin kääntämisestä ja vastakkainasettelusta. Monty Pythonin ja Benny Hillin kaltaisten komedian tekijöiden huumori iskee Laitilan huumorisuoneen.

– Kyllä heidän vaikutteitaan näkyy omassa huumorissani nykyaikaisella vivahteella höystettynä.

Laitila puhuu huumorin tajusta nöyrästi lahjana, joka hänelle vain on tullut.

– Jos osaisin kertoa, mistä ideat tulevat, minulla olisi tuote myytävänä.

Mies on aina pitänyt vitsien kertomisesta, mutta myöntää siviilielämän ottavan valtaa viihteen kirjoittamisen ja tekemisen ulkopuolella.

– Huumorin tekijät ovat usein vakavia. Huomaan itsessäni myös sellaisia piirteitä, että en ole läpihauska ihminen koko ajan. Kun katselee maailmaa kirjoittajan ja koomikon silmin, näkee paljon yllättäviä yhdistelmiä, joista muodostuu käsikirjoituksiin hyviä leikkauksia.