Näköislehdessä tänään: "Välitunneilla katsotaan sisältöä, joka ei ole lasten silmille sopivaa" – rikoskomisario Saara Asmundela odottaa jo seksuaalirikoslainsäädännön uudistusta

Seksuaalirikoslainsäädännön uudistus on tuomassa parannuksia lasten asemaan. Jos esitykset toteutuvat, saa poliisi lisää keinoja rikosten tutkintaan, arvioi rikoskomisario Saara Asmundela.

Seksuaalirikoksiin liittyy ongelma niiden tunnistamisessa.

– Väkivaltarikoksissa lapsi ymmärtää milloin sattuu, mutta seksuaalinen väkivalta ei välttämättä tunnu siinä tilanteessa pahalta tai sopimattomalta. Netissä ja somessa seksuaalisesta sisällöstä on tullut myös uusi normaali. Ei ole tavatonta, että eskarissa tai koulussa välitunneilla katsotaan sisältöä, joka ei ole lasten silmille sopivaa, hän sanoo.

Rattijuoppo teloi 30 vuotta sitten Taavi Halosen. Kuukausia kului toipilaana sairaalassa, sitten alkoi kuntoutus, joka jatkuu edelleen. Ammatti meni, kävelemään piti opetella uudestaan. Koettelemuksia on riittänyt, mutta vaikeinta on antaa anteeksi.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.