40-vuotias Kankkilan kyläyhdistys juhlii lauantaina kyläpäivän merkeissä

Kankkilassa vuosi sitten järjestetyillä juhlamarkkinoilla esiintyi Mallusjoen Pikkaraisten iloiset laulajat. Kankkilan Seutu-yhdistys ry

Myrskylän eteläpuolella sijaitsevassa Kankkilan kylässä vaikuttaa vireä Kankkilan Seutu-yhdistys ry, joka viettää tulevana lauantaina 40-vuotisjuhliaan. Kyläyhdistys järjestää parhaillaan kyläpäivää juhlistaakseen merkkivuotta kyläläisten ja muualta tulijoiden kanssa.

Tapahtumaa on tarjolla ympäri kylää. Pukeudu parhaimpiisi, sillä paras kesäasu palkitaan!

Kivikoululla (Kankkilantie 893) on buffetlounas kello 12–16, tarjolla on maksua vastaan hirvisoppaa ja kesäkurpitsakeittoa sekä kakkukahvit.

Isossa luokassa on kylän historiasta kertova valokuvanäyttely ja kylävideota esitetään pitkin päivää.

Matti Seppänen aloittaa juontohommat kello 11.

Wanhan koulun (Kankkilantie 892) kalustonäyttelyn vetonaulana on harvinainen vuoden 1949 ambulanssi.

Koululla on käsityöläisten työnäytöksiä – kannattaa tuoda oma kirves teroitettavaksi. Taina Tuukkanen tekee origameja.

Maneesilla (Kankkilantie 771) on kello 11–16 valtavasti ohjelmaa koko perheelle.

Valkopalatsin Prinsessa ja Kerjäläisprinssi esiintyvät kello 12.30 ja 14.

Muu ohjelma pitää sisällään muun muassa kasvomaalausta, poniratsastusta, kirppismyyjiä, käsitöitä, kasvimaansatoa, leivonnaisia ja muita herkkuja sekä kaikenlaista mukavaa osallistavaa toimintaa.

Kukka-ateljee Tähtihetki järjestää kukkasomisteiden tekoa. Luova Sielun pisteellä saa maalata ruukkuja.

Päijät-Hämeen Jätehuollolla on paikan päällä toiminnallinen pop up -piste ja kierrätysaiheista tekemistä lapsille.

8-vuotias Unna myy kioskistaan itse tehtyjä leivonnaisia ja karkkia. Paikalla myös Jaanan smoothie bar sekä Myrskylän Pitopalvelun Pikku-Eetu -kahvilakärry.

Dj Wiljo soittaa ikivihreitä ja villimpiäkin sävelmiä patterilevysoittimella. Mikä kappale herättää sinussa nostalgisia värinöitä?

Taidenäyttelyissä voi ihailla Janne Wiljakaisen maalauksia ja Laura Kamilin valokuvia.

Maneesille mentäessä voi auton jättää kentälle.

Hirvimajalla (Runoilijantie) on avoimet ovet kello 11–16. Kankkilan kylän metsästysseuraa esittelee toimintaansa. Etsintäesitystä pääsee seuraamaan kello 11–14.

Aino Ulmasen ateljee (Kilpisentie 293) on avoinna kello 11–18.

Yrjaksen tilan (Humalakoskentie 348 B) tilapuoti on avoinna kello 10–17. Tutustu samalla reissulla kotieläinpihaan ja maatilamuseoon.

Kankkilan Seutu-yhdistys ry:n hallituksen sihteeri Hannele Käenaho-Virtala kertoo kylätapahtuman olevan yhdistykselle koronavuoden huipentuma.

– Koronan vuoksi emme voi valitettavasti korkata skumppapulloja, mutta järjestämme tapahtumaa hyvillä mielin. Minulle ja yhdistyksen varapuheenjohtajana toimivalle miehelleni tämä on viimeinen voimainponnistus kyläyhdistyksen eteen. Toivon kuitenkin, että voimme osallistua kymmenen vuoden kuluttua yhdistyksen 50-vuotisjuhliin.

Kankkila on alle 150 ihmisen kylä, jota kesäasukkaat virkistävät. Palvelut ovat kaikonneet, joten ihmiset eivät tapaa toisiaan kuten ennen.

– Siksi kyläyhdistyksen toiminta ja sen järjestämät tapahtumat, ovat tärkeitä etenkin vanhemmille kyläläisille. Some ei korvaa fyysistä kanssakäymistä ja sen tarve korostuu etenkin näin koronan aikaan, Käenaho-Virtala sanoo.

Koronariskin pienentämiseksi käsidesejä löytyy tapahtuman sisääntulojen varsilta, käsienpesupisteistä sekä ruokakojujen yhteydestä. Tapahtuma-alueelle sijoitellut laput muistuttavat turvaetäisyyksistä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut