Kesäkuussa väliin jääneet Porvoon Päivät lähestyvät – keskusta-alue täyttyy tapahtumista

Viime vuonna Porvoon päivillä tanssittiin latinorytmien tahdissa torilla. Roly Gonzalez tanssittaa tälläkin kertaa. Laura Heino

Inka Töyrylä

Perinteisiä Porvoon Päiviä vietetään viikon päästä, 8.–9. elokuuta. Tapahtuma levittäytyy torille, Lundin aukiolle, kaupunginpuistoon sekä vanhaan kaupunkiin. Jokimarkkinoita ei tänä vuonna järjestetä.

Yleensä Porvoon Päiviä on juhlittu kesäkuussa.

– Oli oikea päätös siirtää tapahtuma, eikä jättää sitä väliin. Moni asia on pitänyt järjestää uudelleen, mutta olemme saaneet taas kasaan runsaan ohjelman. On ollut ilo huomata, miten varsinkin myyjät ja käsityöläiset ovat ottaneet tapahtuman vastaan, Porvoon elävä keskusta ry:n puheenjohtaja Eija Kölhi sanoo.

Ohjelma on rakennettu niin, että suuria yksittäisiä yleisömääriä kokoavia esityksiä ei ole, vaan väki hajautuu luonnollisesti eri alueille pitkin päivää.

– Pyrimme pitämään huolen normaaleista turvaväleistä, käsidesiä on tarjolla ja toivomme ihmisten noudattavan suosituksia, Kölhi sanoo.

Kölhi iloitsee erityisesti käsityöläisten runsaasta osallistumisesta. Torimyynnin lisäksi kirpputorimyyjät levittäytyvät sunnuntaina sekä kauppatorille että länsirannalle. Viikonlopun aikana tanssitaan, musisoidaan, nautitaan nukketeatterista, osallistutaan kilpailuihin ja arvontoihin ja nautitaan tunnelmasta.

Tarkoitus on saada koko perhe viihtymään keskustassa.

– Olemme halunneet rakentaa tapahtuman niin, että ei synny kilpailua kahviloiden ja ravintoloiden kesken. Mukana on monikulttuurisia ruokapisteitä, jotka on nyt sijoitettu puistoon, Kölhi kertoo.

– Tapahtuman tarkoitus on saada koko perhe viihtymään kaupunkikeskustassa, torilla ja puistoissa. Samalla voi seurata esityksiä ja esittelyjä ja osallistua pikkukisoihin tai kokeilla vaikka labyrinttisuunnistusta. Ajankohta on nyt siinä mielessä hyvä, kun koulutkin ovat alkamassa, niin Porvoon Päivillä voi tutustua vaikkapa erilaisiin urheilulajeihin tai vanhempainyhdistysten toimintaan.

Porvoon Energian osastolla voi polkea watteja ja testata, miten paljon energiaa jaksaa tuottaa. Rosk ´n Rollin teltalla kerrotaan lajittelusta ja Porvoon kuntatekniikka saapuu yhdessä Liikenneturvan kanssa keskustelemaan liikenteestä ja kestävästä liikkumisesta. Samalla voi ilmiantaa vaaranpaikkoja tai vaikuttaa pyöräliikennejärjestelyihin. Ilmastokettukin piipahtaa paikalla.

Porvoon päivät 8.–9. elokuuta

Lauantaina opastuksia kiertoajeluina uusille porvoolaisille sekä Porvoo – kirjailijoiden kaupunki -kierros.

Kauppatorilla kello 9–14 monenlaisia musiikkiesityksiä, infoa ja tietovisa, tanssiesityksiä sekä myyntiä ja erilaisia yhdistysten, yritysten ja yhteisöjen esittelyjä.

Kaupunginpuistossa on teatteriesityksiä lapsille, nallesairaala, sumopainia, pinssien tekoa, lorulauluja, pistokkaiden vaihtopöytä, erilaisia harrastusesittelyjä ja paljon muuta. Fillaripianisti kiertää ympäri kaupunkia ja upouusi kirjastoauto esittäytyy pääkirjaston parkkialueella.

Neuvontaa, infoa, esittelyjä, arpajaisia, kilpailuja, työpajoja.

Sunnuntaina kirpputori kauppatorilla ja länsirannan kirppisalueella kello 9–16.

Molempina päivinä myyntiä ja esittelyjä Lundin aukiolla, ohjelmaa vanhassa kaupungissa, museoihin pääsee alennettuun hintaan, liikkuva nuorisotyö jalkautuu.

Tarkka ohjelma aikatauluineen löytyy pian osoitteesta www.porvoonpaivat.fi, www.porvoonelavakeskusta.fi sekä Porvoon Päivien facebook-sivulta.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut