Porvoossa yksi uusi koronatapaus – sotejohtaja muistuttaa turvaväleistä

Porvoossa tehdään koronatestejä yhä runsaasti. Sairastuneita on todettu kuukauden aikana kaksi. Mahdolliseen toiseen aaltoon on varauduttu hyvin. Arkisto/Timo Pasanen

Inka Töyrylä

Porvoossa on todettu yksi uusi koronatapaus. Tieto sairastumisesta tuli torstaina. Tilanne kaupungissa on yhä hyvin rauhallinen. Kuukauden aikana on todettu kaksi tartuntaa.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kuitenkin muistuttaa, ettei virus ole hävinnyt mihinkään. Mahdolliseen toiseen aaltoon varaudutaan Porvoossakin.

– Koronatestejä tehdään niin paljon, että testaustoiminnan supistamisesta ei edes keskustella. Olemme tehneet laskelmia toisen aallon varalle ja olemme siihen valmiita.

Myös koronaosasto voidaan ottaa uudelleen käyttöön, mutta siinä tapauksessa Silvennoinen toivoo yhteistyötä naapurikuntien kesken. Nyt osasto oli yksin Porvoon suunnittelema, käynnistämä ja ylläpitämä, mikä tarkoittaa, että muut hoitojonot ovat kasvaneet.

Silvennoinen on huolissaan siitä, että turvaväleistä ei enää huolehdita eikä kauppoihin sijoitettuja käsidesejä käytetä.

– Käsidesit on siellä meitä varten. Myös pieni käsidesipullo käsilaukussa on kätevä. Sitä pitää käyttää. Toivoisin, että ihmiset myös muistuttaisivat toisiaan, vieraitakin, hygieniasta ja siitä, että liian lähelle ei saa tulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.