Venäläishävittäjät loukkasivat Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

Venäjän ilmavoimien SU-27 hävittäjäpari loukkasi Suomen ilmatilaa 28. heinäkuuta. Katkoviiva kuvaa Suomen aluevesirajaa ja ilmatilan rajaa. Oranssi viiva kuvaa ilma-alusten lentämää reittiä. Rajavartiolaitos

Rajavartiolaitos on saanut valmiiksi tiistaina 28. heinäkuuta tapahtuneen alueloukkauksen esitutkinnan. Tutkinnassa varmistui, että kaksi venäläistä SU-27-hävittäjää loukkasi Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla.

Hävittäjät saapuivat Suomen ilmatilaan koukkaamalla Porvoon edustalle kello 14.07. Ne lensivät Suomen ilmatilassa noin yhden minuutin ajan ja kymmenen kilometrin matkan, kunnes poistuivat Suomen ilmatilasta.

Syvimmillään koneet kävivät 600 metrin syvyydessä Suomen alueella.

Esitutkinnan valmistuttua on tapauksen tutkinnanjohtaja päätynyt esittämään syyttäjälle esitutkinnan rajoittamista. Esitutkinnassa ei ole selvinnyt ilma-alusten lentäjien henkilötietoja, eikä asiassa näin ollen ole mahdollisuutta nostaa syytettä ketään vastaan.

Rajavartiolaitos ei tiedota asiasta enempää. Alueloukkauksen esitutkinnasta on vastannut Rajavartiolaitoksen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.