Porvoo soi -festivaali valtaa torin – lipun voi vaihtaa rannekkeeseen jo torstaina Lundissa

Porvoon tori täyttyy musiikista ja musiikin ystävistä, kun Porvoo soi -tapahtuma hyrähtää käyntiin 14. elokuuta. Ulla Mether

Ulla Mether

Tuskin on selvitty Porvoon Päivistä, kun Porvoon ydinkeskustassa ryhdytään jo valmistelemaan seuraavaa yleisötapahtumaa. Kaksipäiväisen Porvoo soi -festivaalin rakennustyöt käynnistyvät tulevana keskiviikkoaamuna 12. elokuuta Porvoon torilla ja ympäristössä, ja festivaali tärähtää käyntiin perjantaina 14. elokuuta. Ensimmäinen artisti aloittaa esiintymisesnä kello 15.30 perjantaina ja myös lauantaina.

Tekninen tuottaja Sami Ahonen kertoo, että järjestelyt on hoidettu sillä periaatteella, että tapahtumasta aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa alueen normaalille toiminnalle ja lähiympäristölle.

Katualueista pois käytöstä on ainoastaan Raatihuoneenkatu Rauhankadun ja Piispankadun väliseltä alueelta eli torin kohdalta. Festivaalialue ulottuu kadun päälle, mutta kadulla pääsee kulkemaan tuossakin kohtaa kävellen tai pyörällä.

On vielä ratkaisematta, rajoitetaanko Rauhankadun ja Piispankadun liikennettä tapahtuman aikana. Päätöksiä tehdään alkuviikosta.

Torimyynti on siirretty toisaalle festivaalin ajaksi. Porvoon kaupunki on järjestänyt torimyynnille tilan Rauhankadun pysäköintialueelta kaupungintalon takaa. Pysäköinti on tuolla alueella kielletty 12.8. alkaen lauantaihin kello 16 saakka.

Tapahtuma-alue on yllättävänkin iso tila, Ahonen sanoo. Se rajoittuu Raatihuoneenkatuun, Rauhankatuun, Piispankatuun ja kevyen liikenteen väyään, joka kulkee torin ja linja-autojen laiturialueen välissä.

– Jos siellä on purkutyöt käynnissä, niin sitten niitä voi tehdä musiikin tahdissa.

Sami Ahonen

Festivaalimeininkiä ei siis haittaa, vaikka linja-autoaseman kiinteistön purkutöiden aloitus osunee ensi viikon lopulle.

– Jos siellä on purkutyöt käynnissä, niin sitten niitä voi tehdä musiikin tahdissa, Sami Ahonen heittää.

Tapahtuma-alue rajataan kaksi metriä korkealla rauta-aidalla, joka maisemoidaan maisemakankaalla.

Sisäänkäynti on Piispankadun puolella.

Sisäänkäyntejä on vain yksi johtuen muun muassa anniskelulainsäädännöstä. Koko festivaalialue on myös anniskelualuetta. Toki alueella on mietittynä varapoistumistiet hätätilanteessa.

Muutoinkin alueen pelastussuunnitelma on laadittu festivaalinjärjestäjän palkkaaman turvallisuusorganisaation ja pelastuslaitoksen kesken.

Ahonen kertoo, että festivaalin järjestäjä RH-Entertainment on lisännyt kaikkiin tämän kesän tapahtumiinsa lisää vessoja. Porvooseen niitä on tulossa noin 30–40 ja lisäksi on käytössä miesten pisuaareja.

Ruoka- ja juomatarjonta on hajautettu eri puolille festivaalialuetta, jotta jonoilta vältyttäisiin.

Kaikkien festivaalilipun ennakkoon ostaneiden yhteystiedot on tarvittaessa saatavissa Ticketmasterilta tai Lippu.fi:stä mahdollisen korona-altistuksen vuoksi.

Tapahtumaan myydään lippuja myös ovelta. Ovelta lipun ostavien yhteystiedot kerätään ylös.

– Meillä on paljon opastavia kylttejä ympäri festivaalialuetta. Meillä on 25 isoa käsidesiasemaa ja valtava screeni, missä pyörii ohjeita siitä, miten ollaan turvallisesti festivaaleilla. Lisäksi desi crew liikkuu alueella painepullojen kanssa ja puhdistaa pintoja, kuten vessojen kahvoja ja pöytiä, Sami Ahonen kertoo.

Netistä lipun ostaneet voivat vaihtaa lipun rannekkeeseen torstaista lähtien. Torstaina vaihtopiste on Lundin kauppakeskuksessa kello 12–19 ja perjantaina festivaalialueen portilla kello 12 alkaen.

Alueelle mahtuu reilu 2 000 ihmistä. Koska alue on anniskelualuetta, on jokaiselle varattava pöytäpaikka.

– Teemme kaikkemme sen eteen, että festivaaleille on turvallista osallistua, summaa Ahonen.

Festivaalin ohjelma

Perjantai 14.8.

15.30 Suvi Teräsniska

17.00 TARMO

18.30 Samuli Edelmann ja Orkestra Suora Lähetys

20.00 Kaija Koo

21.30 Dingo

23.00 Eppu Normaali

Lauantai 15.8.

15.30 Klamydia

17.00 Antti Ketonen

18.30 Neon 2

20.00 Maija Vilkkumaa

21.30 Mamba

23.00 Vesala

Portit auki kumpanakin päivänä kello 15–01.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut